regen-, grondwater opwarmen | Ecobouwers.be

U bent hier

regen-, grondwater opwarmen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bruno-3
24/06/2008 - 12:18

Om het gebruik van leidingwater zo veel mogelijk te beperken had ik het volgende idee:
Stel dat ik verwarm met een warmtepomp, gekoppeld met een zonneboiler. Naast het boren van een grondsonde, laat ik ook een waterput boren. Met dit grondwater (enkel indien van erg goede kwaliteit), kan ik mijn regenput aanvullen indien nodig. Dus altijd gratis water ter beschikking.
Stel dat ik dit zuivere regen-, grondwater naar de zonneboiler stuur om op te warmen. De zonneboiler zal dan uitsluitend warm regen-, en grondwater bevatten. Dit warme water kan ik dan gebruiken voor bad, douche, kuisen, wasmachine,... Koud regen-, en grondwater wordt gebruikt voor toilet, tuin, planten in huis...
Een tweede kleine boiler wordt enkel gebruikt voor leidingwater op te warmen. Dit warm water kan ik dan gebruiken voor afwasmachine, keuken, lavabo in badkamer.
Beide boilers worden door zonneboiler en/of warmtepomp opgewarmt, maar het water blijft wel strikt gescheiden.

Op deze manier moet er maar erg weinig pidpa water gebruikt worden. Alle grote verbruikers kunnen dan niet-pidpa water gebruiken.
Laat het dan nog zo zijn dat ik een IBA heb; dus al het regen-, grond-, en leidingwater (pidpa), worden uiteindelijk gezuiverd door het IBA en via de nodige infiltratieputten terug in de grond gelaten.

Wat denken jullie hiervan?

Bruno

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.