Plaatsen bekendmakingsaffiches | Ecobouwers.be

U bent hier

Plaatsen bekendmakingsaffiches

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van vgd
22/06/2008 - 14:13
vgd

Mijn vraag betreft het plaatsen van bekendmakingsaffiches bij aanvraag voor wijziging van een verkavelingsvergunning.
Het gaat hier over de aanvraag ivm plaatsing van PV panelen > 50% dakvlakoppervlakte.
3 maanden na start aanvraag melding gekregen dat het ingediende dossier volledig was met inbegrip van schriftelijke goedkeuring door andere inwoners van de verkaveling.
De toekomstige goedkeuring(?)geldt enkel voor de aanvrager.
Het probleem is dat ik twee bekendmakingsaffiches heb gekregen. 1 voor plaatsing in de voortuin van mijn woning. Deze heb ik volledig reglementair geplaats.
De tweede affiche zou ik moeten plaatsen in de voortuin van een andere woning gelegen aan het andere eind van de verkaveling.
De eigenaars van deze woning geven geen toestemming.
Reden hebben zelf geen nut van mijn aanvraag + het bord moet er blijven staan tot definitieve beslissing van het schepencollege. (kan deze mensen volledige begrijpen)
Is het nodig een tweede bord te plaatsen ?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
22/06/2008 - 15:57
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Wijziging van verkavelingsvergunning moet op twee plaatsen bekend gemaakt worden:
Door jezelf met een affiche geplaatst op de grenslijn van jouw perceel met de openbare weg.
Door het gemeentebestuur met affiches op de gewone aanplakborden en in ieder geval aan het gemeentehuis.

Ik zie niet waarom jij iemand anders zou moeten lastig vallen om een bord te plaatsen.

Groeten,
Dirk

afbeelding van jano
23/06/2008 - 08:44

leuke buurt daar!

vergeet in alle geval ook unesco niet in te lichten in het licht van hun nompf-project op de vlaemsche verkavelingen! "niet-op-mijn-perceel-folklore"

overigens, met de aanstaande verkiezingen op het oog zouden beide plakaten dan meteen ook voor politieke propaganda (ik wil niet weten welke) gebuikt kunnen worden, recyclen!!

afbeelding van vgd
23/06/2008 - 20:32
VGD

Het verhaal wordt nog mooier,
Bij de aanvraag was het formulier bijgevoegd dat alle eigenaars van de verkaveling (man en vrouw) ondertekend hadden voor akkoord.
Nu heeft de gemeente toch nog een groot deel van de eigenaars een aangetekende brief gestuurd met de vraag of ze akkoord kunnen gaan met mijn aanvraag
Dus allemaal in kolonne met de fiets naar het postkantoor om hun brief af te halen en dan tot conclusie te komen dat het gaat over iets waar ze hun akkoord als hadden gegeven.
We krijgen op deze manier wel een sportieve gemeente.

afbeelding van Tania.
24/06/2008 - 08:01

Vreemd... Voor onze toekomstige bouwgrond hangt momenteel de verkavelingsaanvraag uit, een groot geel bord, en verder een bekendmaking aan het stadhuis. Iets anders was toch niet nodig. Nu is het bij ons wel een verkavelingsaanvraag (1 grond wordt verdeeld in vier, dus momenteel 1 eigenaar), misschien verloopt dat anders. Veel succes ermee! Groetjes, Tania

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.