Geisoleerde kelder + balansventilatie | Ecobouwers.be

U bent hier

Geisoleerde kelder + balansventilatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Nekes
16/06/2008 - 19:54

Mijn nieuw te bouwen woning wordt volledig onderkelderd. Ik wens deze kelder te isoleren: onder vloerplaat (30cm beton) en tegen wanden van Stepoc-blokken komt 14cm of 15cm xps isolatie. Eerste vraagje: de isolatie onder de vloerplaat moet volledig vlak liggen. Mag ik hier de ondergrond gewoon uitvlakken met lommel- of rijnzand of moet moet het stabilisé of beton zijn. Tweede vraag: In de woning komt een balansventilatie. Indien nu in deze geisoleerde kelder niet gestookt wordt heeft dit dan een negatieve invloed op het rendement van de balansventilatie omdat de kelder mee wordt opgenomen in het circuit van de balansventilatie?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van chris s
19/11/2009 - 21:45

Hoi Eric,

Vind hier zojuist op dit forum jouw bericht.

hoe heb jij dit nu opgelost?

Heb een soortgelijke situatie.

mvg

Veerle en Chris

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.