Kleine gaboiler of geiser voor keuken | Ecobouwers.be

U bent hier

Kleine gaboiler of geiser voor keuken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
09/06/2008 - 22:29

Hallo,

Ik zoek een alternatief voor een oude Vaillant keukengeiser: zo'n 5 liter type dat zijn rookgassen gewoon in de keuken zelf verspreid (ventilator in raam zorgt voor de afzuiging).
Bestaan er kleine gasboilers met voorraadvat voor de keuken? Een elektrisch boilertje zie ik echt niet zitten (of zie ik dat verkeerd?).

Afstand keuken-badkamer is minstens 20m leiding dus dat is ook geen oplossing.

Groeten,
Danny

3 Reacties

Reacties

afbeelding van rene-11
11/06/2008 - 08:01

Bosch/junkers maar er zijn ook andere merken hebben gesloten geisers. Kunnen vaak geoon geplaatst worden op de plek van de oude geiser.

afbeelding van Anonieme gebruiker
11/06/2008 - 10:55
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

miniboilers op gas bestaan niet.
Misschien een doe het zelf project?
geiser aansluiten op boilerke?

Ben je in feite niet tevreden over de geiser?
Je kan die immers idd vervangen door een gesloten model.

afbeelding van Anonieme gebruiker
12/06/2008 - 23:11
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Foutje van mij: ik dacht dat er alleen nog geisers bestonden voor de badkamer.
Het huidige model heeft een vast vermogen van 9,4kW en voldoet nog prima. De Junkers moduleert tussen 7kW en 22? dus die is perfect in staat om een klein debiet te leveren voor de keuken.

Als ik de geiser vervang dan zal het een gesloten model worden: ik moet 2 haakse bochten maken om tot buiten te geraken, met een schouw zal dat niet goed trekken (heb dan trouwens nog een extra bocht nodig voor het vertikale schouwdeel buiten).

Ik heb toch even de details van een elektrisch boilertje nagekeken: dit zou een stilstandverlies van 0,63kWh per dag ofte 230kWh per jaar geven. Dit is meer dan 5% van mijn jaarverbruik, nog zonder ook maar één druppel warm water te verbruiken... Niet echt een optie nadat ik de sluipverbruikers en andere elektrische ondingen aangepakt heb.

Bedankt voor de reakties.
Danny

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.