Groene aanslag bij gebruik ontkalker? | Ecobouwers.be

U bent hier

Groene aanslag bij gebruik ontkalker?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van hyperbo
04/06/2008 - 16:04

Hi;
Ik heb een vraagje; wij hebben thuis een ontkalker staan die werkt met hars en zout ( ionenwisselaar ); sinds enige tijd merk ik dat we groene strepen krijgen op ons acryl bad wat volgens mij afkomstig is van de koperen leidingen die aan het oplossen zijn. Ik merk ook die groene aanslag in bijvoorbeeld de watertank van onze koffiezetter.
Ik heb de resthardheid nagemeten en deze staat op een resthardheid van 5 Duitse graden. Ik heb vroeger nooit geen last gehad van dit fenomeen. Heeft er iemand een idee wat er aan de hand is? Hoe kan ik dit oplossen? En ook, kan het kwaad voor de gezondheid?
Ps: misschien nog meegeven dat de ontkalker 2 jaar uit dienst was geweest wegens een defect, nu werkt deze terug normaal sinds 6 maanden doch stel ik nu die groene koperoxides vast.
Groetjes....Dirk

2 Reacties

Reacties

afbeelding van filip-15
04/06/2008 - 16:40

Een beetje kalk in de leidingen zorgt voor een beschermend aanslaglaagje in de binnenkant van de leidingen...

Als je de ontkalker beter kan afregelen (iets minder ontharden) of periodiek enkele dagen buiten werking kan stellen (ev. door een bypass), dan is je probleem zo opgelost!

afbeelding van bram p
04/06/2008 - 17:09

Beste Hyperbo,

gewoon de ontkalker uit dienst nemen en je probleem is opgelost. Water aan 5 °dH wordt gecatalogeerd als "zeer zacht". Euhm, dat heb je niet nodig, toch niet in je huis...

Ik hoop dat u niet zo iemand bent die een ontkalker staan heeft om zacht water te hebben, om dan yoghurtjes te eten, omdat daar gezonde calcium inzit. Calcium en magnesium zijn namelijk 2 ionen waarvan je er niet echt teveel kan hebben. Het surplus voor je lichaam wordt gewoon uitgescheiden. En voor je wasmachine bestaan er kalktabletten. En een beetje azijn doet trouwens wonderen in je verkalkte koffiezet.

Om maar te zeggen dat je ontkalker behalve veel geld kosten eigenlijk weinig wezenlijks bijdraagt aan je welzijn. Integendeel, de regeneratiewaters (met zout) zijn een aanslag op het milieu.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.