isolatie oude vloerconvectoren | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie oude vloerconvectoren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van paul-30
04/06/2008 - 13:42

Wij hebben op de benedenverdieping diepe convectorenputten voor de ramen. Het zijn niet-geïsoleerde gemetselde putten. We hebben ze indertijd zwart geschilderd voor het uitzicht. Nu wordt ons aangeraden die putten te isoleren om energie te sparen. We willen dat graag doen, maar zoeken meteen ook een elegante oplossing. Welke materialen komen hiervoor in aanmerking? Bestaat er iets wat gekleefd kan worden (en geschilderd).

4 Reacties

Reacties

afbeelding van wgb
04/06/2008 - 18:03

Het beste zou zijn om deze putten aan de buitenzijde van isolatie materiaal te voorzien. Mocht dat niet lukken dat zou ik de binnenkant met PIR isolatieplaten bekleden. Stevige plaat, dun met een hoge waarde, goed te zagen of te snijden. Ik dacht dat ze met een aluminium folie zijn gecacheerd. Aluminium is wat lastig om te schilderen. Ik weet niet een twee drie of ze met andere cachering te koop zijn.
*Wim*

afbeelding van sven wuyts
04/06/2008 - 21:52

Ik zou ze zeker aan de binnenkant isoleren, dan warm je de bakstenen waarmee de put gemetseld is niet op.
Ik zou de putten langs binnen zeker niet zwart verven maar wit. Beter nog zou aluminiumfolie zijn. Dat reflecteert goed de warmte, en dat is wat je wil. Zwart absorbeert de warmte. No good.
Voor isolatie zou je resolplaten kunnen gebruiken, die hebben de beste isolatiewaarde en zijn redelijk milieuvriendelijk. Ze zijn wel hard dus zorg er voor dat ze goed aansluiten.

In elk geval denk ik dat het refelecterend maken van de wanden al veel effect zal hebben en het makkelijkst uit te voeren is... Er bestaat speciale "radiatorfolie" voor achter radiatoren. Misschien kan je dat gebruiken, dat kan gekleefd worden.

Ik begrijp wel dat het zicht misschien ook zal meespelen :-) Dat moet je misschien met je huisgenoten bespreken...

groeten,
Sven

afbeelding van rene-11
05/06/2008 - 08:55

Vloerconvectorputten hebben als het goed is gedaan de juiste vorm om een goede convectie te garanderen. ALs je deze dan aan de binnenzijde gaat isoleren verander je de
luchtstroming.

afbeelding van Dirk Bauwens
05/06/2008 - 11:21

Paul,

Verwarmen met dergelijke convectoren is eigenlijk een verkwistende manier van verwarmen. Het isoleren van die putten zal weinig aan die situatie veranderen.

Is het niet mogelijk om een kordatere stap te zetten en bijvoorbeeld het systeem om te vormen naar een vloer- of wandverwarming? Het resultaat zal zijn: een hoger comfort en een lager verbruik. Misschien, afhankelijk van de situatie, zelfs: een veel hoger comfort en een veel lager verbruik.

Dirk Bauwens

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.