koele berging | Ecobouwers.be

U bent hier

koele berging

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van destijn
31/05/2008 - 13:10

Zijn er mensen die ervaring hebben met een koele berging en hoe hebben ze dat dan uitgevoed?
Wij zelf gaan een laag energie woning bouwen maar waren van plan om een prefap kelder te plaatsen. Jammer genoeg kunnen we geen zo'n prefapkelder (in het algemeen een kelder) steken want de ondergrond is daar niet voor geschikt (stabiliteit).
Dus nu zijn we verplicht om een koele berging te maken op de gelijkvloers. Ik veronderstel dat een koele berging op zich moet goed geisoleerd zijn. Maar hoe kunt ge dat nu koelen krijgen??? - Ventielatie?? koeling??? Zijn er mensen die daar een oplossing voor hebben???

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Dirk Bauwens
31/05/2008 - 13:23

Ik kan geen enkele ondergrond bedenken die ongeschikt zou zijn voor het hebben van een kelder...

Dirk Bauwens

afbeelding van destijn
31/05/2008 - 13:37

Ik wikde er mee zeggen dat wij geen kelder kunnen steken en we het moeten oplossen met een koele berging. Zijn er mensen die weten hoe de worden uitgevoerd???? isolatie - ventilatie

afbeelding van Dirk Bauwens
31/05/2008 - 14:41

Blijkbaar kan het dus wel, maar WIL je geen kelder steken.

Nou ja, reserveer dan wat ruimte in je toekomstig huis en plaats een supergeïsoleerde koelcel met een efficiënte warmtepomp.

Of bouw een bovengrondse ijskelder en verzamel ijs en/of sneeuw in de winter ...

Dirk Bauwens

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.