vensterbutylband | Ecobouwers.be

U bent hier

vensterbutylband

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van sven d.
29/05/2008 - 22:14

opmerking: ik post dit bericht opnieuw in een nieuwe thread omdat het blijkbaar niet wil verschijnen bij de nieuwe berichten. Misschien best te antwoorden in de originele thread op
http://www.bblv.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&key=1100333508&first=&last=

Dag,

ik zit een beetje met de handen in het haar over de afwerking van mijn aluminium ramen (met verbreed kader). Die zou liefst luchtdicht zijn, maar ook zo geluidswerend mogelijk.

Het betreft een renovatie bij een klassieke woning met standaard opbouw (9 cm buitensteen, spouw van 6cm en binnensteen van 14cm). De kaders van de ramen zijn 7 cm dik en tegen het buitenblad geplaatst. Aan beide kanten van de ramen heb ik gemiddeld 4cm over, aan de bovenkant 10cm. De uiteindelijke binnenbekleding zou pleisterwerk moeten zijn.

De plaatsers van de ramen zijn juist vertrokken en hebben nadat ze de ramen geplaatst hebben en rondomrond mechanisch verankerd, de openingen rond de ramen opgespoten met weinig expanderend PUR schuim. Tussen de ramen en het buitenblad hebben ze een zwarte strip geplaatst (butyl?) en de dag daarna alles aan de buitenkant afgewerkt met silicone. Als afwerking had ik voorzien dat de pleisteraar daarna de rest zou afwerken.

Ik vrees echter dat dat niet voldoende zal zijn op voor de geluidswering, nog voor de luchtdichtheid.

De vensterbutylband tezamen met een XPS plaat, zoals hierboven beschreven, lijkt mij dan een betere oplossing op het gebied van luchtdichtheid. Het probleem is echter dat dit volgens mij niet echt goed zal scoren voor de geluidsdichtheid.

Daarom 2 vraagjes:
- Zou het mogelijk zijn de EPS plaat te vervangen door iets rotswol-achtig, of een ander materiaal dat zowel akoestisch als thermisch goed dempt. Het probleem is volgens mij dat er op de rotswol niet kan gepleisterd worden.
- Moet ik het PUR-schuim beter terug verwijderen (een hoop werk) of kan ik dit behouden als opvulling.

Groeten

Sven

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
30/05/2008 - 16:49
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

ik zou glas of rotswol nemen als isoltie materiaal
vermoed dat de zwarte band compriband is waar tegenaan kan afspuiten met een silicone of butyl.Als je de binnendagen wil afplafoneren zaag met een zaag groeven in de esp platen en bewapen je bezetsel met gitex .

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.