isolatie spouw | Ecobouwers.be

U bent hier

isolatie spouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van frank-44
27/05/2008 - 06:31

Hallo,

Wij gaan de facade steen van onze woning verwijderen om isolatie te kunnen plaatsen. We hadden gedacht aan een dunne plaat minerale wol +/- 4 cm tegen de blok om goed te kunnen aansluiten en het schouweffect te vermijden en dan 2 x 6 cm PUR geschrankt.

Iemand ervaring daarmee?

Groetjes Frank

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
27/05/2008 - 19:15
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Aangezien je toch PUR platen gaat gebruiken en de woning hierdoor niet ademend kan werken is het mss interessanter om de gevel vol PUR te spuiten? Zodoende moet uwe gevel niet weg .. of was ie aan verniewing toe?

Groeten

afbeelding van dirk ooms
27/05/2008 - 20:20

@ Stef,

ik denk niet dat ze een spouw van 16cm hebben.

Groetjes.

afbeelding van frank-44
27/05/2008 - 21:21

Inderdaad heb geen spouw van 16 cm en de raam en deuropeningen worden verplaatst. Ik vroeg mij gewoon af of het niet beter is om eerst een dunne laag minerale wol te plaatsen en dan de harde isolatie om zo goed mogelijk te kunnen aansluiten op de binnenblok of bespaar ik mij de moeite en plaats rechtstreek de harde isolatie tegen de blokken. Ik weet dat er een combinatie bestaat van PIR + Glaswol SELTHAAN dacht ik, maar deze is beperkt in dikte en nogal vrij prijzig.

Groetjes

afbeelding van steven-46
29/05/2008 - 10:24

hey

Ik overweeg net hetzelfde te doen. Ik heb hier al veel gelezen over isolatie. Doch is er maar weinig te vinden over de combinatie van 2 verschillende isolatiematerialen. Minerale wol is ecologisch gezien het beste, maar de isolatie moet ook dikker zijn wat dan weer plaats kost in de woning, in mijn geval dan toch :-)
hetgeen mij een beetje afschrikt van minerale wol is dat het op termijn kan beginnen uitzakken en dan is de dichtheid van de isolatie ook om zeep, maar wanneer men tegen de minerale wol een harde plaat zet wordt deze stevige tegen het binnenblad gehouden en is het ook nog eens beschermt tegen vocht van buitenaf.

Heeft er iemand bemerkingen rond dezemannier van werken ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.