draaibare zonnepanelen | Ecobouwers.be

U bent hier

draaibare zonnepanelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van david-7
25/05/2008 - 13:35

Merkwaardig dat er geen opini's zijn over draaibare PV systemen op een plat dak, dat is toch rendabeler kijk naar de Deger toptracker die onderhousvrij zou zijn...

5 Reacties

Reacties

afbeelding van david-7
25/05/2008 - 22:24

Daar gaat het eigenlijk over,door de afmetingen van mijn plat dak komen ze gemiddeld 16 panelen volgens verschillende firma's. Daarom leek de denkoefening goed om een draaibaar systeem te overwegen zoals de Deger toptracker bv.

afbeelding van bertvdg
25/05/2008 - 16:33

Met de meerkost van uw systeem kan je gerust een paar extra panelen leggen. Het verschil aan opbrengst is dan al veel kleiner denk ik.

Om meer panelen op een beperkte oppervakte te zetten is het wel beter.

afbeelding van guy-12
29/05/2008 - 13:15
guy

Onlangs een gesprek gehad met een medewerker van een groot in de kempen gevestigd bedrijf in zonnepanelen zijn advies was "afblijven van die zonnetrackers" waardeloos, niet betrauwbaar en veel onderhoud, ze willen het zelf niet plaatsen omwille van de vele storingen.

afbeelding van marc-4
29/05/2008 - 15:32

ik denk niet dat deze onder de subsidieregeling vallen

afbeelding van wonko
30/05/2008 - 08:06

De subsidieregeling (Vlaamse Gemeenschap) is bij mijn weten helemaal weggevallen dit jaar.

En ik denk dat die ook wel bij de "installatie horen" en dus perfect mogen meegerekend worden in de prijs die gerekend wordt voor diverse subsidies en fiscale systemen.

Maar het kan natuurlijk geen kwaad om eens te informeren bij de bevoegde instanties terzake

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.