Warm water dmv grondwarmtepomp .... rendabel? | Ecobouwers.be

U bent hier

Warm water dmv grondwarmtepomp .... rendabel?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bert-30
24/05/2008 - 23:00

Heeft iemand dit al eens becijferd?

De COP om warm water te maken ligt ergens tussen 2.5 en 3 (eerder 2.5 dan 3 denk ik) ... de besparing die je hier doet is dus beperkter dan bij verwarming met warmtepomp.

Als ik hier de eerste de beste prijs neem van een boiler voor warmtepomp dan kom ik al snel op een 3000 EUR incl btw. Wat kost een klassieke elektrische boiler (300L)?

Als installateurs mij zeggen dat warmwater met warmtepomp mij jaarlijks 70EUR zal kosten dan ga ik er met bovenstaande COP's vanuit dat een gewone elektrishe boiler mij niet meer dan 200 EUR per jaar zal kosten, correct?

Afhankelijk van wat de terugverdientijd is kan ik dit geld (goedkopere boiler, kleiner captatienet, kleinere warmtepomp, ...) misschien beter voor andere zaken gebruiken (isolatie, spaarpotje voor PV panelen voor over 5 jaar, ...).

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.