Waterdebiet in puls lijkt onvoldoende. | Ecobouwers.be

U bent hier

Waterdebiet in puls lijkt onvoldoende.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nillesen
24/05/2008 - 08:47

Ik heb onlangs een puls geslagen met een hydrofoor pomp, de diepte van de put is ca. 6 meter en de pomp moet daardoor ca. 7 meter aanzuigen. Dit zou op zich goed moeten zijn. Indien ik de pomp laat lopen doet hij het even goed (bouwt goed druk op), echter na verloop van tijd begint de pomp even lucht te happen, waardoor de wateropbrengst begint te stotteren. Meteen daarna wordt weer druk opgebouwd, dan weer stotteren; dit blijft voorlopig zo door gaan.

Het lijkt erop, dat de pomp meer aanzuigt dan de put kan leveren. Het is een pomp van 1kW met een maximaal debiet van 60 l/min. Kan het zijn dat de put tijd nodig heeft om tot dit debiet te komen, of zit de put op een verkeerde plek of mankeert er nog wat aan de installatie. Ik heb in de puls een PVC pijp met een voetklep, water blijft mooi staan.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Dirk Bauwens
24/05/2008 - 22:32

Zoals je zelf al zegt zal de pomp meer aanzuigen dan de put kan leveren.
Een pomp met een aangepast debiet inzetten?

Dirk Bauwens

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.