Automatische zonnescreens | Ecobouwers.be

U bent hier

Automatische zonnescreens

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
21/05/2008 - 08:48

Tegenwoordig worden wij er meer en meer bewust van dat elektrische toestellen in standby een klein verbruik hebben. Er worden tegenwoordig subsidies gegeven voor domotica als dit de mogelijk heeft om deze toestellen uit te schakelen. Volgens mij een domme subsidie, want het is maar een keline gewoonte om het toestel daadwerkelijk uit te schakelen.

Wij zijn voor ons PH op zoek naar zonnescreens en wilden deze via een wind/zonnesensor laten sturen. Tevens moet handmatige sturing ook kunnen. Tot onze grote spijt hebben we tot heden enkel radiogestuurde systemen gevonden. Volgens een H verkoper zouden de screens en de sensor slechts 5W verbruiken. 6 screens + 1 sensor = 7 x 5 = 35W wat continu (7/7, 24/24) ribbedebie gaat!!

Hebben jullie andere oplossingen gevonden om screens te sturen?

Alvast bedankt!

4 Reacties

Reacties

afbeelding van jvanaert
21/05/2008 - 17:12

Jeroen,

Mag ik je vragen waar je als consument de eltako modules kan kopen ?
Eventueel naam per mail ?

afbeelding van jeroen-12
21/05/2008 - 12:32

Hallo,

Binnenkort starten we met de bouw van ons passiefhuis te Lokeren. Door mijn professionele achtergrond heb ik wat kennis van elektriciteit en zal ik de elektriciteitsverdeling in ons huis zelf doen. De zonnescreens zullen geautomatiseerd worden dmv een Siemens LOGO sturing (zelf te programmeren). Als wind- en zonnesensor gebruik ik onderdelen van Eltako (technische brochures te vinden op hun website). Deze sensoren zijn niet draadloos en verbruiken hierdoor minder dan 1W.

Groeten,
Jeroen

afbeelding van mon jansegers
21/05/2008 - 12:43

Ik denk dat dit ook met pv-paneeltjes kan functioneren?
Mon

afbeelding van Anonieme gebruiker
21/05/2008 - 21:07
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

De nieuwe sunscreens van 'Re..on' zitten nu in een railsysteem en zijn bestand tegen windsnelheden van 80km/u; vrijdag komt men de offerte ervoor opmaken.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.