speksteenkachel importeren? bijkomende verwarming? | Ecobouwers.be

U bent hier

speksteenkachel importeren? bijkomende verwarming?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van frank-17
15/05/2008 - 20:29

beste
ik bouwde een stuk in Ytong (30cm dik)aan tegen het bestaande huis en in dat nieuwe stuk( 7m x 11m, hall, keuken en open leefkamer) Muren: 30 cm Ytong, planken zolderingsvloer (1duim lariks) en 10cm styropur dakisolatie )willen we een speksteenkachel zetten. Voor bij langere afwezigheid, zeer koude periodes of voor als we door omstandigheden niet (meer) kunnen stoken dacht ik er aan enkele circuits in de muur te verwerken voor muurverwarming.(zie vraag aldaar).

Ik vertrek binnenkort naar Zweden waar ik al meerdere keren was. Wij brachten vandaar al een met speksteen bekleede kachel mee voor mijn bureel. Werkt prachtig en was ginder iets minder dan de helft van de prijs die men hier vroeg.
Ik las verschillende artikkels en reacties over het importeren van speksteenkaachels (uit Finland)
Hoe staat het daar mee? Wie heeft er ervaring? Hoe verliep het opbouwen???

Groetjes en benieuwd voor jullie reacties.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van japij
15/05/2008 - 21:06

Als je meer weet van inporteren uit finland laat mij het dan even weten, doe graag met je mee

vriendelijke groet Jan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.