omvormer PV-installatie | Ecobouwers.be

U bent hier

omvormer PV-installatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van piet-1
13/05/2008 - 13:28

Hello,

binnenkort installeer ik een PV-installatie op mijn tuinhuis. Tijdens een gesprek met een collega kwam ter sprakke dat het plaatsen ven de omvormer in mijn tuinhuis niet een ideale oplossing zou zijn daar het in de zomer daar snikheet in wordt. Het is zo dat de afstand tussen tuinhuis en huis wel +/- 45 a 50 meter bedraagd en dat het waarschijnlijk niet geschikt zou zijn om mij omvormer in huis te plaatsen ( te groot verlies ) Wat raden jullie aan??
Bestaan omvormers IP65

5 Reacties

Reacties

afbeelding van wonko
13/05/2008 - 14:15

Onze instalateur zei dat omvormers meestal weersbestendig zijn, kan dus ook buiten geplaatst worden

afbeelding van frankdh
13/05/2008 - 14:49

Ongeveer dezelfde situatie als bij ons. Omvormer (SMA Sunny Boy 3300 TL HC - weerbestendig, maar installateur raadt wel een 'afdakje' aan) gemonteerd op de noordgevel. Extra zekeringkast dicht bij omvormer. Overbrugging tot elektriciteitskast ongeveer 50 meter met 16m², maar 10m² zou nog net gaan (zie tabel installatiehandleiding van de omvormer).

Groetjes,
Frank

afbeelding van Roel P.
14/05/2008 - 08:58

Installateurs hebben hier bij de zonneslag op gewezen dat de omvormer het best hangt in een ruimte met zo weinig mogelijk vocht en met een constante temperatuur, dit om sleet zo veel mogelijk te beperken.

afbeelding van sandra-1
16/05/2008 - 14:25

Het klopt dat de omvormer niet te warm mag hangen. Wij wilden het eerst op de zolder plaatsen en dit hebben ze toen afgeraden. Omdat de afstand naar onze garage niet zo ver was 5 meter hebben we hem daar geplaatst.
Heb zelf correcte uitleg gehad van sollux..www.sollux.be
Misschien kan je het per mail is navragen wat ze aanraden

Succes met de installatie

afbeelding van lieven-6
17/05/2008 - 17:02

Hey,

Omvormer best zo dicht mogelijk bij de panelen.
Omvormer plaats je best ook op een goed verluchte en zeker NIET te warme plaats. Anders ga je serieus rendementsverlies hebben !!

Zonnige groeten,

Gooikenaar

http://users.telenet.be/gooikenaar

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.