anhydrietchappe op 15cm eps | Ecobouwers.be

U bent hier

anhydrietchappe op 15cm eps

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van david-16
09/05/2008 - 19:32

Dag Iedereen,

Ik zou kiezen voor anhydrietchappe (vloeichappe) omdat dit de vloerverwarmingsbuizen goed omsluiten zodat je dan met een zo laag mogelijke aanvoertemperatuur kan werken. Mijn isolatiepakket is 15cm (ik denk aan eps 200 SE, is toch als iets drukvaster dan eps 150). Omdat mijn isolatiepakket zo dik is ben ik bang voor verzakking. Moet ik mijn anhydrietchappe dan extra dik nemen? Een net inleggen of kunststofvezels toevoegen? Mijn chapper zegt van niet. 6cm chappe zonder net of vezels is volgens hem voldoende.
Wat denken jullie?

David

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
09/05/2008 - 19:50
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

anhydriet is veel stijver en taaier dan cementchappe, ook qua krimpen. Daarom heeft juist een cementchappe een net nodig.
Ik zou mij geen zorgen maken omtrent de dikke isolatie (zeker EPS 200), zolang je de chappe ook echt zwevend maakt, dwz geen aansluiting tegen de muren (=>randisolatie).

afbeelding van Anonieme gebruiker
09/05/2008 - 19:51
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

tussen haakjes: let op met anhydriet in natte ruimtes... dara beter cement.

afbeelding van david-16
10/05/2008 - 08:04

Dag Steven,
Wat bedoel je met een natte ruimte? Keuken is geen natte ruimte zeker? We hebben beneden wel een douche, daar dus beter een cement chappe? En waar ze aan elkaar grenzen een elastische voeg plaatsen?

David

afbeelding van Anonieme gebruiker
14/05/2008 - 08:42
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Natte ruimtes = keukens, badkamers, toiletten, eventueel berging met wasmachine en/of droogkast ... .

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.