schucco | Ecobouwers.be

U bent hier

schucco

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van sandra-1
09/05/2008 - 11:06

met aandacht zie ik jullie discussies over schucco, het klopt dat ze de b-rating panelen gebruiken van Trina (china). Dit wil zeggen dat een afwijking van trina kleiner is dan schucco daarmee a-rating en b-rating. Trina bestaat ook al meer dan 10jaar, en we hebben na lang danken voor hun gekozen. maar in het algemaan twijfel ik wel over de vele nieuwe fabrikanten die op de markt zijn gesprongen.
Wij hebben zelf panelen laten plaatsen en bijna 5maanden getwijfelt over het type. Nu hebben we de trina 240Wp. Via een bedrijf uit turnhout.Wij hadden 5 firma's laten komen en na lang twijfelen ook pas gekozen. Want je moet altijd kijken wat het eindresultaat is na de omvormer want daar wordt bijna niets over gezegd over de dimensionering, zo had een verkoper ons een systeem voorgesteld met een ondergedimensioneerde omvormer die goedkoper was maar wel weerslag had op het rendement
Ik kan alleen maar zeggen vraag zoveel mogelijk info over de fabrikant want daar hangt u garantie vanaf en het klopt inderdaad dat er veel fabrikanten kunnen zeggen dat ze na een paar jaar stoppen en dan is garantie weg!
kijk gewoon na vanwaar de panelen komen en vraag info

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.