abnormaal laag gasverbruik?? | Ecobouwers.be

U bent hier

abnormaal laag gasverbruik??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kris-10
07/05/2008 - 11:43

In juni 2007 zijn we met ons appartementsgebouw voor de verwarming overgeschakeld van een oude mazoutketel met een te hoog vermogen (115kW) naar een Buderus gascondensatieketel van 80 kW (hetgeen nog altijd aan de ruime kant is gedimensioneerd, denk ik), bovendien weersafhankelijk. 5 van de 6 appartementen zitten in dit systeem, één verwarmt apart op elektriciteit.
Ik was erg optimistisch over de besparing die we zouden kunnen realiseren door (1) nieuw ipv oud, (2) kleiner vermogen, (3) condensatieketel. misschien dat we wel 30 of 40% zouden kunnen besparen op de energiefactuur?
Nu hebben we onze eerste afrekening gemaakt na een volle winter gasverwarming (tot eind maart), en nu blijkt dat we maar 500m3 gas zouden hebben verbruikt voor het ganse gebouw! Ofwel 100m3 per gezin. Dit lijkt me niet geloofwaardig (gemiddelde voor vlaanderen=2000 of zo). De syndicus zegt dat hij de meter drie keer gecheckt heeft, dus dat het wel klopt. Bij Luminus waren ze zich ook van geen kwaad bewust en stelden ze prompt voor om onze maandelijkse betalingen met 85% te verlagen :-)
Wat kan het probleem zijn?
- slechte meter? Is dat onze schuld? Krijgen we de echte rekening dan volgend jaar? Hoe gaan ze dit dan meten? Met een schatting?
- iets anders?
- iemand gelijkaardige ervaringen?
Ter vergelijking: vroeger stookten we voor zo'n 5000 euro mazout per jaar op; nu zou onze kost zo'n 90% lager liggen.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
07/05/2008 - 12:52
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Wanneer de netbeheerder de meter drie keer gecheckt heeft, zou ik me hier niet al te druk over maken. De rekening wordt toch altijd gemaakt op basis van de meterstanden.
Moesten ze nog ooit een defect aan de teller vinden... tja, dan moet je dit maar bekijken als een renteloze lening bij Luminus :-)Je krijgt dan sowieso een betaalplan over het aantal maanden waarop de afrekening betrekking heeft.

afbeelding van walter-5
08/05/2008 - 19:28

wij hebben ook een probleem (als je het een probleem kan noemen)
Ze hebben bij ons een nieuwe watermeter gezet, nu hebben we onze jaarafrekening gekregen.
blijkt dat we op 11 maanden tijd MAAR 2 M3 verbruikt hebben aan water
van meterstand 209 naar 211
ofwel was de vorige meterstand verkeerd ofwel werkt de meter niet / of niet goed.

ik weet eigenlijk niet wat ik er mee moet doen, aangeven of niet.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.