Low Impact Man | Ecobouwers.be

U bent hier

Low Impact Man

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
05/05/2008 - 12:06

Op 1 mei startte Steven Vromman als Low Impact Man met een uniek ecologisch experiment. De volgende 6 maanden gaat hij op zoek naar een levensstijl binnen de grenzen van de draagkracht van de planeet.

Er leven nu ruim 6,6 miljard mensen op de planeet, en binnen pakweg 40 jaar kunnen we met 9 miljard zijn. Daarbij komt dat de consumptie van de gemiddelde aardbewoner jaar na jaar stijgt. Er is echter één probleem.
De aarde groeit niet mee. Als we de beschikbare grond verdelen over alle aardbewoners is er 1,6 hectare per persoon beschikbaar. De gemiddelde Belg gebruikt echter 5,6 hectaren.

Steven Vromman, voormalig directeur van Ecolife, gaat vanaf 1 mei de uitdaging aan. Is het mogelijk om goed te leven met een beperkte voetafdruk? Doelstellingen zijn onder andere: leven met 1 kWh per dag, slechts 1 kilogram restafval per maand produceren en alle verplaatsingen met het openbaar vervoer of de fiets doen. Toch is dit niet enkel een ecologische experiment. Tijdens zijn 6 maanden loopbaanonderbreking wil de Low Impact Man ook uitzoeken wat je echt nodig hebt voor een goede levenskwaliteit.

Zijn dagelijkse ervaringen zijn te volgen op http://www.lowimpactman.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.