Verwarming zwembad | Ecobouwers.be

U bent hier

Verwarming zwembad

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bruno-9
01/05/2008 - 12:52

Wij overwegen een automatisch zwembadrolluik te plaatsen voor ons zwembad met afmeting 15 m x 8 m (200m3). We twijfelen tussen standaard pvc-lamellen en solarlamellen. De laatste kosten meer per m2 en bovendien is de kans groot dat na 6 à 7 jaar een hagelbui de solarlamellen onherstelbaar beschadigt. Kan iemand me vertellen wat ongeveer

1° de verwachte energiebesparing (in %) betreft bij het verwarmen van een zwembad met een rolluik tov verwarming zonder rolluik (open) ?
2° de extra verwachte energiebesparing (in %) betreft van solarlamellen tov gewone pvc-lamellen ?

Dit zal me in staat stellen de investeringskosten tov de verwachte besparingen af te wegen.

Bruno

1 Reactie

Reacties

afbeelding van hendrik de corte
01/05/2008 - 14:22

Op het gevaar af voor een moeial versleten te worden: iemand die zich een zwembad kan veroorloven (het is je gegund hoor) zou eigenlijk de extra investering moeten doen (uit "milieubewustzijn") zelfs zonder dat de financiële besparingen groter zijn dan de investeringskosten.

Dit sluit natuurlijk niet uit dat het normaal is dat je wil weten waar je aan begint.

Maar voor iemand je dat kan vertellen zul je wel eerst moeten meedelen hoe je dit zwembad nu verwarmt en welke periode van het jaar.

Hoe je weet dat de hagel pas na 6 of 7 jaar zal toeslaan is me ook een raadsel.

groeten
rik

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.