afdichten leidingen door plat dak | Ecobouwers.be

U bent hier

afdichten leidingen door plat dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jean-3
30/04/2008 - 22:08

geachte
graag zou ik wat informatie kunnen gebruiken ...hoe zet ik men dragers van men zonnepaneel op men plat dak zonder lekage te maken ? en hoe maak ik een doorvoer om met men leidingen door men plat dak te gaan ?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van wgb
30/04/2008 - 23:00

Hebben de panelen fabrieken of de importeurs daar geen oplossing voor. Ik zou nog willen weten. Wat heb je voor een dak. Met of zonder grind. Wat voor soort dakbedekking. Hoe stevig voelt je dak aan als je er over loopt. Is het drukvast.
Via zogenaamde dakdoorvoeren of ontluchtings pijpen zou je de leidingen door je dakconstructie naar binnen kunnen brengen. Zitten de leidingen in de doorvoer dan moet je deze volledig vullen met steen-of glaswol.
Als je een bitumen dakbedekking hebt vraagt dit wel enige deskundig-en handigheid. Is het een kunststof of EPDM wordt het veel ingewikkelder voor je.
*Wim*

afbeelding van stefan-14
01/05/2008 - 15:20

Jean,

voor de panelen : frame zet je op een betontegel (1 per hoek) en tussen tegel en dakbedekking steek je nog één of meerder laagjes roofing (uitsnijden ter grootte van een tegel, meestal 30 bij 30 cm)

op frame zet je ook tegels of betonblokken als balast

doorgang kabels : best zoals een verluchtingspijpje geplaatst is, meest ideale situatie : een buisje van 40 à 50 mm en aan bovenzijde 2 bochten van 90° zodat de opening weer naar dak toe wijst en daar de kabels door

andere mogelijkheid : kabels over dakrand naar de gevel en daar met "krul" naar binnen

MVG
Stefan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.