Gasverbruik berekenen adhv graaddagen | Ecobouwers.be

U bent hier

Gasverbruik berekenen adhv graaddagen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van andy-7
30/04/2008 - 14:13

Ik ontwerp een installatie voor een woning, ik heb een transmissieverlies en ventilatieverlies van 12kW te samen, ik heb dus een verwarmingstoestel van 12kw ik neem hierbij 10% extra voor zeker te zijn en heb dan ongeveer 13,2kW aan vermogen mijn gas verbruik voor dit toestel is 1,33 m³/h hoe kan ik nu aan de hand van de graaddagen bepalen hoeveel mij deze verwarming gaat kosten?

mag ik gewoon mijn verbruik per uur vermenigvuldigen met het aantal graaddagen per jaar ? of hoe zit dit nu ik kan er niet echt aan uit

2 Reacties

Reacties

afbeelding van rene-11
12/05/2008 - 08:09

ANdy,

wat wordt dan uw verbruik per graaddag ?

De praktijk leert dat het verbruik bij verschillende gezinnen in dezelfde huizen makkelijk 50% kunnen verschillen.

Als ik mijn berekeningen erbij pak schat ik dat met een ketelvermogen van 13 kW je tussen de 0.4 en 0.8 m3 gas per graaddag gaat gebruiken voor verwarming dus bij een gemiddeld jaar tussen de 950-1900 m3 aardgas.

afbeelding van lambert-2
12/05/2008 - 09:42

Andy, Rene,

Ik ben eigenlijk wel geinteresseerd in die berekening van jullie. Einde maart omgeschakeld naar gas en houdt nauwgezet mijn verbruik in het oog. Dacht aan een grafiek te maken verbruik gas tov opbrengst PV panelen, en/of de graaddagen. Zo kan ik uiteindelijk zien of mijn andere inspanning het verschil maken.

Thanks.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.