Renovatie en uitbreiding van appartement op bovenste verdieping | Ecobouwers.be

U bent hier

Renovatie en uitbreiding van appartement op bovenste verdieping

BR1070/02
Anderlecht
  • Aandacht voor hergebruik
  • Onderhoudsarme lage-energiewoning
  • Laat meegroeibaar/wisselend gebruik toe
Bio-ecologisch gebouw / afgewerkt / nieuwbouw /

Openstelmomenten

Geen openstelmomenten (meer) voor deze woning.

project nESt, MET architectuur

Een doorgedreven, onderhoudsarme lage-energiewoning. Een prachtvoorbeeld van een renovatie in de stad! Winnaar van "Voorbeeldproject Energie &Ecoconstructie 2008" (Ministerie Leefmilieu Brussel). Optimale bezonning en een zo gezond mogelijk binnenklimaat. Laat meegroeibaar/wisselend gebruik toe.

Algemene kenmerken
Type gebouw: 
Driegevelwoning
Aantal bewoners: 
4
Aantal appartementen / wooneenheden: 
1
Bouwjaar: 
1935
Renovatiejaar: 
2008
Hernieuwbare energie
Oppervlakte zonnecollector: 
8.00m²
Verwarming
Hoofdverwarming centralisatie: 
centraal
Hoofdverwarming aard: 
propaan
Ventilatie warmteterugwinning: 
90 %
Zonwering: 
geen
Wandopbouw
Dakisolatie: 
papiervlokken
minerale wol
Isolatiewaarde (U) dak: 
0.10 W/m²K
Isolatie buitengevel: 
papiervlokken
minerale wol
Isolatiewaarde (U) muren: 
0.20 W/m²K
Vloerisolatie: 
minerale wol
Dikte vloerisolatie: 
5.00 cm
Isolatiewaarde (U) glas: 
0.60 W/m²K
Water
Gebruik regenwater: 
tuin/onderhoud