Ecobouwers Geslotendeur 2020 | Ecobouwers.be

U bent hier

Ecobouwers Geslotendeur 2020

Elk jaar in november kan je in heel Vlaanderen terecht voor de Ecobouwers Opendeur. Door corona passen we onze formule aan. Wij presenteren: de Ecobouwers Geslotendeur 2020!

Inschrijven kan vanaf 12 oktober. Als eerste op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

21 duurzame woningen in je mailbox

Van 6 tot en met 26 november ontvang je iedere dag een inspirerende, duurzame woning in je mailbox, compleet met foto’s en technische info. Heb je zelf duurzaam ge- of verbouwd en mogen we jouw woning ook online in de kijker zetten? Dan kan je eenvoudig een woningfiche aanmaken, of update je fiche als je er al één hebt door in te loggen.

Gratis online videosessies

Neem deel aan 6 boeiende themasessies met ervaren (ver)bouwers, en stel hen al je vragen: welke materialen gebruikten ze? Wie was de architect? Kostprijs? Een expert ter zake vult aan waar nodig. De 6 online themasessies zijn:

Circulair bouwen

Hoe pak je als particulier je project circulair aan? Waar vind je materialen of kan je met je eigen afbraakmaterialen terecht? Welke bouwmaterialen hebben een eeuwig leven, en hoe geef je een gebouw zelf meerdere levens? Tijdens de online sessie 'Circulair bouwen' tonen enkele verbouwers op welke manier ze circulariteit in hun project integreren, en geeft een expert antwoord op je vragen.

datum binnenkort bekend

Verwarmen zonder gas en stookolie

84% van alle Vlaamse huishoudens verwatmt nog met aardgas of mazout. Tegen 2050 moet dat aantal gezakt zijn naar 0%. Hoe koppel je je woning af van fossiele brandstoffen? (Ver)bouwers met een woning die volledig draait op hernieuwbare energie en een expert ter zake staan je graag te woord.

datum binnenkort bekend

Klaar voor 2050: futureproof renoveren

De zomers worden warmer en droger. Hoe bouwen we onze woningen klimaatneutraal, maar ook klimaatadaptief? Enkele huiseigenaren vertellen honderduit over hun eigen inspanningen, en een specialist beantwoordt mee je vragen.

datum binnenkort bekend

Thuisbatterijen en off-grid

Zijn thuisbatterijen een pasklaar antwoord voor het balanceren van een net dat in de toekomst volledig draait op hernieuwbare energie? En is het mogelijk om je woning volledig los te koppelen van het net? Je kan al je vragen stellen aan enkele ervaringsdeskundige die zelf de kabel al uittrokken, en aan een expert.

datum binnenkort bekend

Bouwen met stro en hennep

Stro en hennep zijn niet voor niets populaire duurzame materialen: ze zijn lokaal, volledig hernieuwbaar en zelfs composteerbaar. (Ver)bouwers die hun woning optrokken met stro en/of hennep vertellen je de kneepjes van het vak. Een expert luistert mee en geeft extra uitleg.

datum binnenkort bekend

Cohousing

Welke vormen van cohousing zijn er? Hoeveel deel je? Wat deel je beter niet? En hoe zit het met het kostenplaatje? Enkele duurzame cohousers en een specialist vertellen over hun ervaringen en geven goede raad.

datum binnenkort bekend

Magazines

Als kers op de taart krijgt iedere deelnemer één of meerdere online magazine(s) in zijn/haar mailbox rond onze 6 hoofdtopics: ‘Verwarmen zonder gas en stookolie’, ‘Klaar voor 2050: futureproof renoveren’, ‘Thuisbatterijen en off-grid’, ‘Bouwen met stro en hennep’, ‘Cohousing’ en ‘Circulair bouwen’.

Inschrijven kan vanaf 12 oktober. Als eerste op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!