Zwarte spatjes op arduin | Ecobouwers.be

U bent hier

Zwarte spatjes op arduin

afbeelding van Messiaen-1
28/08/2016 - 12:43

Beste,

Twee maanden geleden werden de arduinen dorpels in onze passieve woning geplaatst. Volgende week komt men de chape leggen en gedurende de voorbereidende opkuiswerken van de vloer en de dorpels hebben wij ontdekt dat er op de helft van onze dorpels plotseling zwarte vlekjes aanwezig zijn, deze vlekjes lijken meer op kleine vet spatjes. Wij nemen foto's van al de fasen van onze bouw en kunnen met zekerheid bewijzen dat dorpels werden geplaatst zonder enige vlek erop. De twee aannemers die sindsdien op de werf langs zijn gekomen zijn de metser en de dakwerker.

Volgens de metser komen die zwarte vlekken door de dakwerker daar er volgens hem bij het branden van de roofing kleine spatjes ontstaan te wijten aan het verhitten van de primer die ze gebruiken om een goede hechting van deze bitumen op het beton te garanderen. Overal waar de dorpels zijn beschadigd bevinden er zich boven op de gevel oversteken die +/- 10cm en daarop werd inderdaad roofing gebrand.

Kan dit verhaal kloppen? Het is niet onze bedoeling om het slachtoffer te worden van een welles-nietes spelletje tussen deze twee annemers. Wij hebben alvast onze architect verwittigd. Graag jullie bevindeingen aub.

Cme.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.