Zelf zonnewering maken haalbaar? | Ecobouwers.be

U bent hier

Zelf zonnewering maken haalbaar?

afbeelding van robin2cv
12/02/2018 - 23:55

Vorig jaar passiefhuis gezet in houtskelet met papiervlokken.

Ik had nu een offferte gevraagd voor renson sunclips vaste luifel voor zonnewering. Valt dit even tegen.Bijna 19 000 euro excl.

Dus hier het idee om zelf iets te maken.

* Wie heeft hier ervaring mee?  * Formule voor de uitval van de luifel? * Andere goedkopere leveranciers van zonnewering?

Het gaat over de 4 ramen in de zijgevel. Bovenste ramen zijn  van de kinderkamers hier werd een scherm tegen bevestigd. Voor de voorgevel liep dit over heel de gevel door. De ramen benenden zijn een 2m40 hoog. (zie foto's)

Alle tips welkom

 

Bestand als bijlage: 
PDF-pictogram pdf3.pdfPDF-pictogram pdf2.pdfPDF-pictogram pdf 1.pdf

4 Reacties

afbeelding van walter-8
14/02/2018 - 18:26

Voor een gelijkvloers is een pergola altijd een optie. Mijn pergola/druivelaar doen hun werk goed en kosten weinig. En in ruil voor onderhoud eet ik ongeveer 1 maand druiven uit de tuin.

Hoe zijn de ramen georiënteerd?

En er zijn natuurlijk nog veel alternatieven voor rendson. Zelf denk in dat we een harol zonnewering (maar dan verticale luifel) hebben.

Maar laat ook elders offertes maken.

En tegenwoordig zijn er veel aanbieders van zelfbouwpaketten. Keuze genoeg.

Ik zie nu dat die sunclips gewoon een lichtdoorlatende oversteek is. Heeft de architect hier geen ideeën? Lijkt me een mooi werkje voor een schrijnwerker en eender welk materiaal. Had ineens met de ramen mee kunnen gebeuren.

Walter

afbeelding van robin2cv
14/02/2018 - 21:35

Hey Walter,

Architect had gedacht aan een boom. Nu deze kan alleen in EPB worden gezet als hij er effectief staat en die zal nog wat moeten groeien.

Archi is ook buiten gezet maar dat is een ander verhaal. Idee is inderdaad om het zelf of met behulp van schrijnwerker te zetten. Ik heb ondertussen via bouwinfo forum een site doorgekregen waar ik vanalles kan berekenen. ramen liggen iets voorbij het zuiden.

afbeelding van walter-8
14/02/2018 - 22:53

EPB is maar bijkomstig...kwaliteit binnenklimaat is belangrijkste....
Voor 19.000 euro denk ik wel dat je een paar volwassen komen kan kopen... ;-).
Misschien toch de moeite dat toch eens te bekijken (ik ben zelf nieuwsgierig...).

Is de epb man nog aan boord? Weet je wat je minstens moet doen?

afbeelding van robin2cv
16/02/2018 - 10:43

Epb is nog aan boord. Zij gaan mij laten weten welke stafingsstukken ze nog nodig hebben om alles definitief in te voeren. Dan kunnen ze mij zeggen hoeveel invloed zonwering heeft op de mogelijke overhitting. 

Dus dat zal vooral zijn om inorde te zijn voor EPB. Ik heb hun gevraagd wat de minimun overhang dan moet zijn maar ze blijven erbij eerst alles invoeren en dan zullen ze wellicht paar simulaties doen.  Dus ik zal het zelf wel wat simuleren met de gekregen website. 

http://susdesign.com/tools.php?utm_source=bouwinfo.be&utm_medium=website...

Bomen zal wel lukken voor 19K. Ze kunnen het echter pas invoeren (epb) als het er effectief staat. Zal al grotere boom of leiboom zijn denk ik. Deze zal ik de winter ook wel iets tegenhouden door de takken alleen. Dat zal minder of niet zijn met vaste luifel. 

Er komen eerst nog 2 andere aanbieders van zonnewering dan weet ik al iets meer.