Werkt de combinatie lucht-lucht warmtepomp / elektrische radiator? | Ecobouwers.be

U bent hier

Werkt de combinatie lucht-lucht warmtepomp / elektrische radiator?06/05/2018 - 17:40

Wij wonen in een huis uit 1900. Het huis is een blok van 2 met de tuin pal zuid en een plat dak, +/- 5 graden geheld richting zuid met geen schaduw.. De buitenmuren zijn voorzien van een later ingebouwde spouw met isolatie aan de binnenkant. Tevens is de gehele benedenverdieping voorzien van HR++ Glas. Er is geen vloerisolatie. Binnenkort word ook de bovenverdieping van HR++ Glas voorzien en komt er dakisolatie op. Daarop worden +/- 18 300WP zonnepanelen geinstalleerd.

De verwarming is in dit huis nu vreemd geregeld. In de voorste kamer (Kamer-en-suite, afsluitbaar met schuifdeuren) zit een radiator (CV). In de voormalige achterkamer (even groot als de voorkamer), staat een gashaard, en in de keuken die aan de achterkamer is aangebouwd (open verbinding), staat een gevelkachel (oud model). De kamers zijn ongeveer 5 X 4,5 meter, en langs beide kamers loopt een lange gang. Deze gang komt uit in de keuken, die ook 5 meter diep is en een kleine 6 meter breed.Het deel met de breedte van de gang is laag, de rest oplopend naar ong. 3.6 meter, glazen dak. Als het glas in deze serre-keuken is tevens HR++

u mijn vraag: Wij willen van de gashaard en gevelkachel af, en de overcapaciteit van onze panelen gaan gebruiken voor verwarming benedenverdieping. Vloerverwarming is helaas geen optie. Ons idee is om in de keuken een lucht-lucht warmtepomp te installeren. Een 2e unit komt in onze slaapkamer. (alleen in de zomer te gebruiken als airco). In de achterkamer willen wij dan, evenals in de voorkamer een electrische radiator hangen. In de achterkamer komt dan tevens, voor als het echt koud is, een inbouw hoog rendement houtkachel. Op de bovenverdieping word nooit gestookt (alles CV). Op deze manier hopen wij een aardige besparing door te voeren.

Het benodigde aantal KW voor de ruimtes is: voor en achterkamer ong. 1500W elk, en voor de keuken ong. 3000W (hoge plafonds).

Wij gebruiken nu ong 2700 m3 gas en 3600Kwh per jaar. Gezin 4 personen waarvan er 1 thuis werkt.

Lijkt dit een rationele optie? onze HR-Ketel is 9 jaar oud en nog niet aan vervanging toe. Een hybride warmtepomp (lage temperatuur dus) lijkt ons niet handig, omdat wij nergens vloerverwarming kunnen/willen leggen ivm de esthetiek van het huis.

Ik hoor graag of wij op de juiste weg zitten... dank

26 Reacties

07/05/2018 - 18:03

Energetisch gezien: of je nu warmtepomp neemt op lucht-lucht of werkt met lucht-radiator; veel verschil in zuinigheid zal er niet zijn; beide gaan slechter zijn dan lucht-vloerverwarming.

En misschien is lucht-water-radiator nog beter omdat je dan maar 1 toestel hebt (lees eenvoudiger in onderhoud.

Maar ik ben bang dat je voor de lucht-lucht wil kiezen voor de koeling en ik ga je niet kunnen tegenhouden.

De ruimtes met hun eigen kachel kan je relatief eenvoudig aanpassen door er radiators bij te plaatsen.

En met 3.000m3 of 30.000kwh aan gas; alles op de warmtepompen zal je +10.000kwh elektriciteit kosten. Er is nog veel verbetering mogelijk in isoleren. Je zou hier moeten streven naar toch een factor 3 minder verbruik enkel door isolatie. Daar moet je prioriteit liggen...
En daar nog eens airco bij wordt een voorbeeld hoe het niet moet....

Walter

07/05/2018 - 18:42

Dank voor je reactie Walter,

de reden om geen vloerverwarming te doen is omdat er in de kamer een nog lang niet aan vervanging toe zijnde eiken visgraat parketvloer ligt. Tevens is de kruipruimt onder het huis, voor zover aanwezig, niet diep genoeg om de vloer aan de onderkant te isoleren. Dat beperkt de keuze enigszins. Van een hybride-waterpomp (lucht-water) heb ik begrepen dat dat met name icm vloerverwarming goed werkt. Kun je me iets vertellen over de combinatie lucht-water / lage temperatuur radiatoren? (zuinigheid en kosten?)

Van de kachels willen wij af omdat zij bijzonder inefficient zijn. In deze ruimtes is geen aansluiting CV aanwezig, die zal aangelegd moeten worden, en dat word enigszins beperkt door een 100-jaar oud stro/gips plafond.

Heb je misschien nog meer tips qua isolatie? ik ben een beetje door mijn mogelijkheden heen denk ik. We worden, nogmaals, wel enigszins beperkt door de estehtische aspecten van het huis die we zoveel mogelijk willen behouden. Tot nu toe dus overal HR++, Dakisolatie, muur-isolatie en een B+ Label op het huis.

Alvast dank!

08/05/2018 - 10:30

Beste Jos,

 

Ik heb zo juist u stuk gelezen op ecobouwers.be

Ik snap u probleem volledig en ik wil u graag informeren over een toepassing .

De opties die u bespreekt wil ik niet afkraken of in een negatief dag beeld plaatsen .

Maar( uit eigen ervaring ) vaak doen de warmte pompen niet wat er van verwacht of beloofd word .

Ook hebben al deze toestellen hun onderhoud nodig.

Wij komen op de Belgische markt met een revolutionair nieuw hoog rendement infrarood paneel, niet vergelijkbaar met huidige producten.

Onze panelen werken Niet doormiddel van een weerstand ( dit zou uiterst energie onvriendelijk zijn )

Maar door onze werking zijn wij zeer energie zuinig en in combinatie met zonnepanelen kan dit resulteren in een 0 verbruik .

Bij de ESE panelen is de regel 1/4  1 kwh energie toevoeren en 4 kwh energie aan warmte terug krijgen, dit is op het moment met geen verwarming mogelijk .

Ook hebben de ESE panelen een bereik van 6,5m en daar bij stralen we een gezonde straling type c   (alles is uiterst getest en gekeurd ) in officiële test centra

De panelen zijn afzonderlijk of allemaal samen aan te sturen met hen geïntegreerde sturing , dit kan zelfs via u tablet of smartphone op afstand.

Door de ontwikkelingen hebben deze panelen een lange levens duur .

Ik wil u hier graag verder rond informeren bij interesse, ik vermoed dat dit voor u de goedkoopste en meest efficiëntste oplossing kan zijn voor u woning.

Kom gerust langs en laat u verassen door onze prestaties en verbruiken .

Bedankt voor u tijd

En succes met u werken

 

Met vriendelijke groet

Jordy Kollenburg

ESE- Belgium

Weg naar Zwartberg 384

089-232231

Jordy [dot] kollenburg [at] energysolutionseurope [dot] com

alle dagen open tussen 8 en 12 u zondag gesloten

namiddag op afspraak 

13/05/2018 - 11:04

Er wordt de laatste jaren veel reclame gemaakt voor een nieuw type infraroodverwarming. Maar in feite is dit een rechtstreekse elektrische verwarming. Dus veel rendementswinst valt er niet uit te rapen.

Jos, 

Ik versta uw verwarmingssysteem niet goed. Ge hebt een CV in de voorste kamer.  Ge verbruikt nu 2.700 m³ gas. Met zulk verbruik kunt ge niet overgaan op een warmtepomp, die zal te dikwijls te kort schieten. 

Is er een slaapkamer gebruikt als bureau, die in de winter moet verwarmd worden? Hoe dik is de dakisolatie? Zit daar niet de oorzaak van te veel warmte in de slaapkamers tijdens de zomer?

In zulke huizen is een gaskachel in feite geen slechte oplossing, als ge er geen CV kunt installeren. (En waarom niet?).

13/05/2018 - 12:40

Beste ,

Uw reactie klopt , er wordt inderdaad veel reclame gemaakt voor elektrische verwarming in de vorm van infraroodpanelen , deze werken allemaal met een weerstand component wat warmte creëert .(totaal energie onvriendelijk ,dit is waar u over spreekt )

De ESE Hoog rendement infraroodpanelen werken totaal anders , wij hebben geen weerstand .

En leveren uit 1kwh energie 4kwh warmte energie.

Dit kunnen wij onderbouwen met studies en testen , daar door zijn wij de energie zuinigste verwarming en niet vergelijkbaar met elektische kachels of andere panelen .

Kom gerust langs voor meer info of een demonstratie en laat u verbazen door onze prestaties  .

13/05/2018 - 20:44

@ ESE-Belgium,

Uw infraroodpanelen werken zonder weerstand zeg je. Dan moet je hier toch eens uitleggen hoe je uit elektriciteit warmte haalt, er zal toch ergens iets warm moeten worden opdat er van infra rood straling sprake kan zijn. En warm worden enkel en alleen omdat er elektriciteit door stroomt kan niet anders dan door een weerstand.

Hetgeen jij hier beweert vind ik ook nergens terug in de karige informatie over dat product.

En 1 kWh energie die zomaar vermenigvuldigd kan worden met 4 ? Dit lijkt sterk op boerenbedrog, dus hier heb je ook één en ander uit te leggen.

Ik denk dat je hier op het verkeerde adres zit om zulke dingen te beweren of trachten te verkopen.

14/05/2018 - 12:29

@ Charel

Beste,

Fijn om te lezen dat het product toch u aandacht trekt, ik zal er dan ook alles aan doen om uw op een deftige manier te woord te staan en mijn reactie te onderbouwen. 

Voor ik begin wil ik u even meedelen dat het niet mijn intensie is om via dit kanaal te verkopen en of reclamen te maken, maar aangezien ik dit zelf een interessante pagina vind en hier vaak aanwezig ben wou ik wel reageren om de mensheid te advieseren en te informeren en dit op een eerlijke, correcte en spontane manier door misschien een mooie oplossing aan te rijken voor vele problemen.

Gelukkig blijft de mensheid innoveren .

De uitleg waar u om vroeg kan ik als volgt onderbouwen , na een studie die is uitgevoerd aan de TU Eindhoven.

Onze merk naam is ESE de ESE hoog rendement infraroodpanelen bevatten de Lexin technologie ( welke gepatenteerd is op ons bedrijf )

Onderwerp: onderscheidend vermogen Lexin                              

 

 

Het Lexin procedé is geënt op de 1917 geschreven wet: de geboorte van de spontane generatie, fotonen.

Een van de vier gecombineerde technologieën is de laser, de tweede is Maver technologie.

 

De halfgeleider film welke opgebouwd is uit metaaloxide moleculen en met een versterker

Bv Hafnium of Yttrium reageert na het aansluiten op het elektriciteit net. De doorgevoerde stroom agiteert de moleculen welke elektronen hierdoor naar een hoger niveau gaan. Bij 30 graden Celsius ontstaat een trigger foton waarna het proces start.

 

Doordat men geen elektriciteit gebruikt om warmte te genereren, bv via weerstandsdraad of film zijn de verbruiken van elektra bijzonder laag. De filmtemperatuur bepaalt de hoeveel geproduceerde warmte cq fotonen.

Alle bestaande Ir stralers hebben een weerstandsfilm, draad of spiraal welke direct elektriciteit omzet in warmte en treedt de hoofdwet behoud van vermogen, Thermodynamica in werking: input is output. Dus 1 KwH is 860 kilocal. Ook is het convectie aandeel hier hoger, bij 100 graden Celsius rond 30% en straling 70%.

 

In samenwerking met de TU van Eindhoven is het karakteristiek vastgesteld, het stralings percentage van Lexin komt uit rond 99,7%, bijna Rel 1. De wet van Stephan-Bolzmann toont aan dat de filmtemperatuur de hoeveelheid geproduceerde fotonen bepaalt. Wij zijn er in geslaagd om fotonen ketenlengtes van 50 cm te produceren. Meer warmte bij een lagere filmtemperatuur. Hierdoor kan men grote gebouwen met een hoogte van 7 meter eenvoudig en energie zuinig verwarmen. Laagtemperatuur straler welke in het FIR gebied, door de Amerikanen biogenetisch infrarood genoemd. Moet een temperatuur halen van 350 tot 400 graden Celsius halen, wat de golflengte verkort naar het infrarood B segment om voldoende warmte te produceren.

 

Het Lexin procedé regelt de relatieve luchtvochtigheid welke een perfect binnenklimaat regelt zeker met de nieuwe isolatie voorschriften. De massa wordt opgewarmd. Ook grote besparingen bij minder goed geïsoleerde gebouwen.

 

Het Aurora test centrum heeft het paneel ook twee maal getest waar we de effectieve resultaten hebben behaalden van 0.4365kwh power input in 60 min en 2.15kwh power output gegenereerde energy .

 

 

​Hier kan ik nog aan toevoegen dat u altijd welkom bent om meerder studies en test rapporten komen in te kijken op ons kantoor.

​Het laatste wat wij willen is wantrouwig over komen, wij staan achter ons product en willen zo dicht mogelijk bij de mensheid staan om ons allemaal vooruit te helpen in deze tijden met het oog op een co2 neutrale samenleving.

 

Uw mag altijd persoonlijkcomuniceren mijn gegevens vind u hier boven terug .

Het is niet mijn intensie om hier een lange discusie te voeren , maar ik zal u altijd te woord staan via mail, ik denk dat ik na behoren heb geantwoord en mijn bericht heb onderbouwd.

 

Met vriendelijke groet

 

Jordy Kollenburg

ESE-Belgium

 

 

 

 

14/05/2018 - 13:30

@SE-Belgium,

Als u werkelijk de mensheid wilt helpen, dan kan je dat beter hier verder doen dan via persoonlijke mails.

U beweert dat uw infrarood panelen een cop van 4 hebben, dus er komt 4 maal zoveel energie uit dan je er in steekt. 

Warmtepompen kunnen dit in het beste geval ook, maar die halen extra energie uit de buitenlucht of uit de grond. Daar heb je een uitwisseling van warmte en koude tussen de buitenomgeving en de binnenruimte. De buitenomgeving wordt in dezelfde mate kouder als de binnenruimte warmer wordt. Geen toverij dus.

Bij uw panelen zou die (wonderbaarlijke) vermenigvuldiging zo maar uit het niets komen, er is geen verbinding met een andere omgeving waaruit warmte kan onttrokken worden. Toverij dus ?

Kan je ons een link bezorgen naar die studie van TU Eindhoven ? Misschien dat ik daarin dan een bewijs of een verklaring kan vinden wat met uw uitleg niet het geval is.

14/05/2018 - 15:35

@Charel

Beste,

Wij willen de mensheid inderdaad vooruit helpen alleen zal hij er wel voor open moeten staan, wij willen een antwoord bieden op de toekomst en de CO2 neutrale samenleving .

Het heeft voor mij weinig meerwaarde om u als sceptische persoon hier van antwoord te blijven te dienen , maar ik wil me ook zeker niet terug trekken of verstoppen omdat ik alles kan onderbouwen en al u vragen kan beantwoorden .

Laat ook duidelijk zijn dat wij Niet aan toverij doen nog aan boerenbedrog zo als u het verwoord, maar enkel aan een gestuurde emissie wat de mensheid al meer dan 100 jaar kent.

In mijn voorgaand artikel worden al veel vragen van u beantwoord , uw mag altijd contact opnemen met het Aurora test centrum deze zijn tenslotte openbaar , we hebben Niks te verbergen ,alleen onze kennis !

De bovenstaande afbeelding is het test rapport waar de test twee maal is uitgevoerd .

1maal 60min maar de laborante geloofde de test niet , en dachten dat de thermostaat beïnvloed werd door de straling, waarop er een tweede test is uitgevoerd met een ingepakte thermostaat deze duurde 30min .

Dan is het toch over duidelijk dat mijn zaak en bewering klopt 1kwh input 4kwh output?

Maar aangezien ik vermoed dat u nog niet overtuigd bent van onze technologie zal ik voor uw nog een tweede test toevoegen.

Dit is uitgevoerd door CE-test , dit bedrijf voert testen uit voor de NL overheid en kan ook ingekeken worden. 

We hebben hier twee testen laten uitvoeren , de tweede geeft een rendement van 127,5% ik zal de meest schappelijke en aanvaardbaarste hier met u delen .

Hier is een test opstelling uitgevoerd zo als een woning verwarmd zou worden .

Hopelijk heb ik u zo voldoende van antwoord gediend?

Ook hebben de ESE hoog rendement infraroodpanelen meer te bieden dan enkel verwarming, door de positieve ione welke het ESE infraroodpaneel uitstralen dringen we onaangename geuren terug , schimmels in Bv badkamers verdwijnen omdat we ze simpelweg uitdrogen, geen fijn stof verplaatsing door convectie, geen stof verbranding ,voor mensen met allergieën is dit de beste manier van verwarmen.

De panelen zijn in Amerika aan de strengste stralings testen onderworpenen plus 30% omdat we geen Amerikaans bedrijf zijn, dit hebben ze met glans doorstaan het is veilig en gezond om hier 24uur op 24 in te vertoeven

In bedrijven dringen we de energie factuur En het ziekte verzuim terug omdat de mens er beter onder functioneerden  en dit met de simpele reden de bloedsomloop verbeterd en het is beter voor de gewrichten omdat we op een gezonde en natuurlijke manier stralen juist zo als de zon de straling van 10.000nm van het type C ,dit is juist de straling van de zon wat op aarde zorgt voor de groei.

Ook is het mogelijk om een kassa bediende te verwarmen voor een constant open gaande schuif deur, aangezien wij de lucht niet verwarmen maar de objecten zal er geen hinder zijn van de koude lucht verplaatsing en de warmte blijft bestaan.

Om het dan nog straffer te maken hebben we testen gedaan in agrarische bedrijven met ons agrarisch paneel , we hebben in een varkensbedrijf twee opstellingen gemaakt bij de kraamafdeling 1 voorzien van de ESE infrarood panelen en 1 zonder.

De biggen die opgroeien onder de ESE infraroodpanelen werden 50gram zwaarder dan hun collega’s in de eerste week alleen al de volledige cyclus is opgevolgd en gemonitord  Ook werd de ammoniak lucht terug gedrongen en het gebruik van antibiotica.

Zo zijn er nog tal van studies uitgevoerd in de waar wij openlijk over willen communiceren.

Met vriendelijke groet

Jordy Kollenburg 

ESE-Belgium

14/05/2018 - 16:25

Om dat de test verslagen niet geladen worden hier , en ik krijg ook geen afbeeldingen toegevoegd .

Heb ik deze toegevoegd op mijn Facebook pagina waar u deze kan bekijken.

Ik voeg hier een link toe naar deze pagina https://www.facebook.com/esebelgium/#

14/05/2018 - 16:37

jos enschede wrote:

....

Van de kachels willen wij af omdat zij bijzonder inefficient zijn. In deze ruimtes is geen aansluiting CV aanwezig, die zal aangelegd moeten worden, en dat word enigszins beperkt door een 100-jaar oud stro/gips plafond.

Heb je misschien nog meer tips qua isolatie? ik ben een beetje door mijn mogelijkheden heen denk ik. We worden, nogmaals, wel enigszins beperkt door de estehtische aspecten van het huis die we zoveel mogelijk willen behouden. Tot nu toe dus overal HR++, Dakisolatie, muur-isolatie en een B+ Label op het huis.

Alvast dank!

Een ruimte aansluiten op je cv is eenvoudig. Dat is maar buizen leggen. Die moeten ook niet in de muur of in een plafond; dat kan perfect 'op'. Met wat creativiteit moet dat niet storend zijn.

Voor betere isolatie; start een aparte vraagstaart. Een eerste tip van mij zou langs gaan bij een vibe adviseur. Dan kan je met iemand met verstand rustig eens over je plannen en verwachtingen gaan.

Walter

14/05/2018 - 16:46

jos enschede wrote:

...Van een hybride-waterpomp (lucht-water) heb ik begrepen dat dat met name icm vloerverwarming goed werkt. Kun je me iets vertellen over de combinatie lucht-water / lage temperatuur radiatoren? (zuinigheid en kosten?)


Lucht - water tegen vloerverwarming geeft een groter rendement (voor de vuist weg 3.5 cop op jaarbasis), een radiator heeft een hogere temperatuur nodig. Omdat radiator in oude huize veelal overgedimensioneerd zijn, daarom niet zo hoog als je nu hebt voor de gasketel. Voor de vuist weg eindig je bv op een cop 2.5.

Je zal wel merken vinden die een lucht warmtepomp willen plaatsen naast een bestaande installatie.

Maar gezien je grote verbruik vandaag moet voor mij toch in de eerste plaats gewerkt worden aan verminderen van de warmtevraag.

Walter

14/05/2018 - 16:53

Dag Walter,

Daar heb je helemaal gelijk in. Wat dat betreft : de gevelkachel en gashaard gaan dus weg, die verbruiken enorm veel. Tevens hing de thermostaat in de kamer waar de gashaard stond. Die is nu vervangen door een draadloze thermostaat die in de ruimte ligt waar de radiator is. In plaats van de gashaard komt er nu een hoog rendements houtkachel voor de winter. De dak isolatie word binnenkort aangebracht (6 cm pir bovenop 4 cm pir), en uiteraard het HR++ glas op de bovenverdieping. Dit zou het gas verbruik behoorlijk omlaag moeten brengen. Tevens, zoals reeds gemeld, een lucht-lucht pomp als bijverwarming op zonnepanelen. Deze schaffen wij aan in Denemarken (goedkoper ivm daar wonende familie etc). Dan eerst maar eens een jaar kijken wat dat allemaal met het gas verbruik doet...

14/05/2018 - 17:15

overigens is voor de CV ook een oplossing gevonden, die komt dus nu in de midden ruimte waar zich nu nog de gashaard bevind

14/05/2018 - 17:20

Er is nu CV op de gehele bovenverdieping en beneden op de 2 ruimtes na waar het meest word geleefd.

omdat er nu 2 gaskachels staan in die ruimtes (en dus geen CV)., en ik wel de cv aanzet in mijn kantoor, kan het systeem niet van zijn warmte af waardoor de ketel steeds af slaat vanwege een te hoge terugvoer temperatuur. Om die reden staat in alle ruimtes de radiator toch een beetje open, wat natuurlijk veel gas kost. Door nu een radiator toe te voegen en een gashaard weg te halen hoop ik dat probleem enigszins te omzeilen. 

14/05/2018 - 18:58

ESE-Belgium wrote:

Om dat de test verslagen niet geladen worden hier , en ik krijg ook geen afbeeldingen toegevoegd .

Heb ik deze toegevoegd op mijn Facebook pagina waar u deze kan bekijken.

Ik voeg hier een link toe naar deze pagina https://www.facebook.com/esebelgium/#

Ik lees in het rapport over de CE-test:

"Het verzoek van Lexin was aan te tonen dat de gebruikte half geleider film tot energiewinst zou leiden. In calorimetrisch opzicht hebben we dat niet kunnen aantonen"

​Verder wordt er gesproken van een rendement van 105,6 % wat ongeveer 1 op 1 is. En dat is ongeveer hetzelfde als wat je van elk verwarmingstoestel op elektriciteit kunt verwachten.

14/05/2018 - 20:00

Wat is u bevinding dan over het Aurora verslag ? 

Wel jammer dat u altijd het negatieven uit mijn berichten Probeert te filteren , wat de reden hier is wordt me niet duidelijk ?

Bij deze de volledige samenvatting.
Het doel van de meetopstelling is het bepalen van de effectiviteit van een stralend element in een calorimetrische omgeving. Het element werd volcontinue bedreven. Het verzoek van Lexin was aan te tonen dat de gebruikte halfgeleider film tot energiewinst zou leiden. In calorimetrisch opzicht hebben we dat niet kunnen constateren. Het is mogelijk dat in een meetopstelling zonder convectie betere resultaten verkregen kunnen worden. Na afloop bevatte het paneel restenergie, die niet in de calorimeter is afgestaan. Omdat deze restenergie vrijkomt elke maal dat het paneel uitgeschakeld wordt, is in een geregeld systeem, bij regelmatig in-uitschakelen met relatief lange pauzes een hoger rendement te verwachten.

De volledige besturing heb wij ook volledig uitgewerkt waardoor ze accumuleren en met 10de van een graat veranderingen waar nemen .. optimaal benut voor optimaal gebruik en een ongezien rendement ! 

14/05/2018 - 20:49

jos enschede wrote:

Dag Walter,

... De dak isolatie word binnenkort aangebracht (6 cm pir bovenop 4 cm pir), ...

Waarom zo weinig? Als je dan bij-isoleert, isoleer dan ineens voldoende (nadien nog bij-isolereb wordt weer duurder...

14/05/2018 - 22:44

@ESE-Belgium

Ik verzin hier niets om persé negatief te zijn, ik haal enkel aan dat in die studie te lezen staat dat er geen energiewinst kan aangetoond worden, en dat is wel heel erg zwaar in tegenstelling met uw bewering dat de winst 400 procent zou zijn. Het is ook door die ongeloofwaardige stelling dat ik zeer op mijn hoede ben. Ik denk dat dit terecht is.

En dan wordt er nog als positieve surplus aangekondigd dat er na afloop van de test nog restenergie in het paneel zit. Alsof dat niet het geval zou zijn bij andere verwarmingssystemen ! Zet uw cv af en die blijft nog uren warmte afgeven, leg geen hout meer in de kachel en een halve dag daarna is die nog warm !

Trouwens, blijkbaar bestaat dit al 10 jaar of meer en dan is het wel verwonderlijk met zulke resultaten (een cop van 4) dat dit nog altijd niet als optimale verwarmingsinstallatie is doorgebroken.

Neem me niet kwalijk dat ik nog altijd sceptisch ben hierover. 

14/05/2018 - 21:03

jos enschede wrote:

...omdat er nu 2 gaskachels staan in die ruimtes (en dus geen CV)., en ik wel de cv aanzet in mijn kantoor, kan het systeem niet van zijn warmte af waardoor de ketel steeds af slaat vanwege een te hoge terugvoer temperatuur. ...


Het is idd belangrijk dat de installatie goed is afgeregeld. Dat kan je 30% besparing geven in het uiterste geval.

Nog even een opmerking ivm pv panelen en je aircos voor verwarming. Voor de vuist weg heb je 2000kwh van de pv panelen over na aftrek van je gewone verbruik. Als je niet oppast heb je die al opgebruikt aan airco in de zomer en dus niets 'over' voor de verwarming. Ik wil maar zeggen dat als je veel verbruikt voor verwarmen je zeer veel pv panelen moet zetten om je elektrisch verbruik voor verwarmen te dekken.
Onze gerenoveerde 100 jaar oude woning kan wel bij bijna toekomen met die overschot van de pv panelen. En we hebben geen airco nodig.

Walter

15/05/2018 - 09:19

@Ese-belgium,

aangezien u iedereen uitnodigt op uw facebook-pagina om zich te laten verassen, bedank ik hier vriendelijk voor.

15/05/2018 - 10:49

Beste Roel,

Ik heb dit enkel gedaan om niet weg te lopen van een conversatie die hier plaats vond , en de stukken die er betrekking op hadden kon ik hier niet weer geven door de beveiliging in deze site vandaar dat ik de link heb geplaatst om mijn woorden te onderbouwen, zo als u leest in het begin het is nooit mijn doelstelling geweest hier reclamen te maken .

Met vriendelijke groet

Jordy Kollenburg

15/05/2018 - 10:52

Beste Charel,

 

Ik heb ook nooit gezegd dat u iets verzint .

En het is uw volste recht om sceptisch te zijn, alleen blijft u zich vergrijpen aan zaken die los staan van mijn beweringen.

Het is alleen overduidelijk dat u alles wat ik vertel uit zijn context probeert te lichten, om het dan op een negatieve manier te brengen en of te verwoorden, in het vorige bericht plaatst u ook alleen juist die zinnen uit de samenvatting die in u oren goed klinken i.p.v. het volledig te posten.

En daar bij wijken wij steeds verder af van het initiële onderwerp waar dit gesprek rond gestart is.

Ik wil hier ook aan toevoegen dat dit mijn laatste antwoord zal zijn op u berichten, ik zie de meer waarden niet in om met u , wie zich hier verschuild achter een pseudoniem met een foto van een haan dit gesprek verder te zetten, ik heb u meer maal uitgenodigd waar u niet op in gaat.

Ik wil u zelfs uitnodigen op een info avond waar uw dit kunt bespreken met de uitvinder achter ons product mits uw u gegevens wilt delen zo dat ik u een uitnodiging kan sturen.

U beweerde dat wij boeren bedrog verkopen en dat wij toverden , ik denk toch dat ik dit ondertussen allemaal heb onderbouwd met mijn antwoorden en studies , hoe u dit dan interpreteert daar moet ik u vrij in laten , maar het is duidelijk dat er een gebrek is aan visie om dit product correct toe te passen en of te snappen , ook vraag ik mij af wie u dan bent om geloofwaardig over te komen en waarom dat wij u stellingen geloofwaardig moeten achten ? Kan u dit onderbouwen ?

Ik heb ondertussen veel informatie gegeven en ik deel mijn reacties hier met voor en achternaam, het laatste wat wij als bedrijf willen is mensen voor de gek houden en of dingen verkopen die niet waar maken wat wij beloven.

Uw kan niet ontkrachten ( de aurora studie ) dat wij in 1 uur 0.4365 kwh energie in ons infrarood paneel om zetten in 2.16kwh  . wat mijn eerste bewering was en wat u opnam als boeren bedrog.

Uw reactie en bewering is dat uw houtkachel die u van 0 begint op te stoken en maar 1 uur mag laten branden om dan het vuur volledig te doven met bv water waardoor alleen het ijzer warm blijft , en u beweerd dan dat deze een halve dag warm blijft ??? om een correcte vergelijking weer te geven.

Uit ervaring opgegroeid met houtkachels zijn deze om te beginnen niet co2 neutraal ten tweede een hout kachel straalt na 1 u branden nog maar vrij weinig warmte af, en eens u dit dooft zal het ZEKER geen halve dag warmte afgeven. Ik snap het vergelijk niet en dit wordt door u fout geïnterpreteerd.

Het zelfde verhaal met u cv ,uw stookt u ketel van 0 naar alles om wat warmte te bereiken binnen      1 uur, dit zal wat meer stralen dan de hout kachel maar eens u alles uitzet na een werking van maar  1 uur zal deze ook niet lang meer na stralen tenzij u spreek over een aluminium verwarming , en daar bij hoeveel fossiele brandstof heeft u verbruikt om dit te bereiken ???

Om u visie even te verruimen en een toepassing weer te geven, onze panelen zijn voorzien van een sturing in het paneel , daarbij hebben wij een volledig besturing systeem uitgewerkt .

 

 

 

 

Dit houd in dat we een optimale afstelling hebben en eens de panelen actief zijn in een woning zal het 1 dag duren voor de woning is opgewarmd ( zo als met vloer verwarming) maar eens de panelen alles hebben verwarmd zullen ze zichzelf uitschakelen en met de rest energie tot 30 min na stralen (gratis warmte ) omdat de besturing optimaal is afgesteld reageren ze op 10de van een graad en zullen de panelen steeds vaker zelf uitschakelen en na stralen i.p.v. volcontinu inbedrijf staan zo als andere systemen , ook verwarmd ons paneel tot 6.5m ver van het paneel .

De warmte straling is binnen 30min al voel baar tot 3m afstand , kent ook nog van deze producten die dit waar kunnen maken ( in een woning co2neutraal )met de zelfde input en verbruiken ???? ik niet !

Dit is dus anders dan een werking met een gewone thermostaat welke met meer pieken werkt , en ook zal de kachel of radiator niet tot 6.5m ver verwarmen of duidelijk voelbaar zijn, en dus ook NIET te vergelijken met een traditionele elektrische verwarming .

Wij hebben woningen voorzien van een kwh uur meter en een volledig grote gezin woning voorzien van een grote glas partij in de achter gevel , verbruikt om dit alles te verwarmen 3500 kwh of gemiddeld 9.6 kwh per dag .

In combinatie met zonnepanelen is dit een zeer gunstige co2 neutrale manier om u woning te verwarmen.

Ook zal er bij ons geen cv ketel nodig zijn en geen verbranding plaats vinden , kosten bespaard.

Er zijn geen buizen en rookkanalen nodig door de volledige woning , inclusief de installateur die hier dagen mee bezig is , al weer kosten bespaard.

De panelen heb ook geen onderhoud nodig en een lange levens duur ( er zit weinig in wat kapot kan) kosten bespaard.

Gezondere leef omgeving, minder verplaatsing en verbranding van fijn stof , goede invloed op het lichaam en gestel

 

Hopelijk kunt u zich wat minder sceptisch plaatsen tegen over ons product ?

En krijgt u een beter inzicht op de toepassing en de mogelijkheden van het infrarood paneel ?

 

 

BESLUIT

Om terug te komen op het begin.

Wij maken dus van 0.4365 kwh 2.15 kwh , Bewezen en onderbouwd. Aurora test.

Warmte op wekken op een andere manier dan door een weerstand component , Bewezen en onderbouwd.

 

Om nog te antwoorden op u bevinding dat dit product al 10 jaar bestaat , dat heeft u goed opgemerkt .

Maar ik denk dat dit forum er niet voor dient om de bedrijf structuur aan uw toe te lichten , maar als u zich verder verdiept in de Lexin technologie dan zal u vast stellen dat dit product in Amerika , Rusland en andere delen van de wereld massaal is toegepast en dat er miljoenen omzetten zijn gegenereerd met de verkoop van dit product, alleen is dit meer toegepast in de bedrijfswereld en de kantoren i.p.v. bij particulieren , zo als bij DHL, Toyota, Subway, Loxxess ( verdeel centrum voor Europa van het merk Braun )

Wij bestaan ook pas 3 maanden op de Belgische markt als het merk ESE met het ESE hoog rendement infrarood paneel met Lexin technologie inside , het is moeilijk om in zo een korte tijd uit te groeien tot de optimale verwarmingsinstallatie .

Bij deze laat ik deze zaak rusten en wil ik dit forum graag terug geven aan de doel groep waar het voor is bestemd .

Voelt u zich altijd vrij om mij persoonlijk te contacteren of het hoofdbureau waar het telefoonnummer van op de website staat.

Mocht u interesse hebben in een info avond waar u dit in persoon kunt argumenteren , meld u dan alstublieft zo dat wij u van een uitnodiging kunnen voorzien , wij beantwoorden graag al u vragen .

Ik wil u bedanken voor u tijd .

Jordy Kollenburg

ESE-Belgium

15/05/2018 - 11:29

Beste Jordy, ik denk inderdaad ook dat het beter is om hier mee te stoppen, het brengt zeker geen meerwaarde aan voor uw firma !

Ik vergrijp me niet aan zaken die los staan van uw beweringen. Ik haal enkel een volledige en letterlijke formulering aan uit een onderzoek dat je ons zelf hebt bezorgd, namelijk:

Het verzoek van Lexin was aan te tonen dat de gebruikte half geleider film tot energiewinst zou leiden. In calorimetrisch opzicht hebben we dat niet kunnen aantonen".

​De onderzoeksinstantie die dat stelde was er volgens jou een die ook voor de Nederlandse staat zou werken.

Verder haal je nog een onderzoek aan door Aurora die het tegendeel schijnt te beweren, maar wie of wat er achter Aurora schuilt is mij niet duidelijk.

Ik heb niemand beschuldigd van boerenbedrog of toverij, ik heb enkel de bedenking geuit dat het daar op lijkt en dat is nog altijd zo.

​U vraagt om dit niet meer via dit forum te trachten uitklaren maar enkel via persoonlijk contact. Maar daar heeft de door u aangehaalde mensheid of laat ons zeggen dit forum niets aan. 

De rest van uw boodschap zie ik als reclamepraatjes maar daar is niets mis mee zolang er maar geen onwaarheden worden vertelt.

15/05/2018 - 13:34

hèhè, ik moet ook niet verast worden, gewone verwarming volstaat :).

Helaas is dit niet de discussie van te TS maar ik heb toch een vraag. Ik weet niet of Mr. Jordy nog wil reageren.

Ik wil het product graag geloven maar ik ben niet overtuigd van uw redenering (cfr. aangetoont cop 4). Als 2 onafhankelijke studies het zelfde moeten aantonen maar het tegengestelde aantonen is er mijnens inziens niets bewezen (cfr. aurora en CE studie zeggen het tegengestelde). Bovendien zijn beide rapporten zeer beperkt in informatie. (exacte studie opzet, materiaal, callibratie, herhalingen, SD, enz...). Besluit, hier is geen sluitend bewijs over.

Energie kan NOOIT uit het niets gecreerd worden. Als je mij zegt waar die energie van komt (COP 4) en dit is natuurkundig correct, dan kan ik meegaan in het verhaal.

bvb bij warmte pomp cop 4, héél kort door de bocht -> 1 cal in warmte-pomp geeft lucht met 4 keer meer calorien dat naar binnen wordt gebracht en lucht met 4 keer minder calorien dat naar buiten wordt gebracht. Tel de twee delen lucht samen en er is geen energie winst maar door de lucht met minder caloriën (koude lucht) naar buiten te blazen is er toch een hoog rendement. 

Als je iets soortgelijk kan aantonen met uw panelen, dan is dit verklaarbaar. 

Versta me niet verkeerd, voor IR panelen te zijn is er een zeer hoog rendement, maar mijnen insziens nog steeds niet vergelijkbaar met een warmtepomp. Toch zullen er inderdaad toepassingen zijn waar dit economisch voordelig is. Zo zal het niet mogelijk zijn om een varkensstal te isoleren naar een K25 en een perfecte luchtdichtheid te bekomen om dan te verwarmen met een warmtepomp. In die situatie zal een IR lamp allicht veel realistischer zijn.

17/05/2018 - 10:50

In 2008 as er reeds sprake van de Lexin infraroodpanelen. In 2010 is er een blog geweest (in Nederland geloof ik) waar er meer dan 200 uitgebreide deelnames waren. De algemene toon was toch sceptisch.

Die panelen met infrarood aan een lage temperatuur bestaan reeds langer. Ongeveer 25 jaar geleden hadden we, in ons vorig huis,  zo reeds een als bijverwarming in onze badkamer,. Als de (gesloten) haard 's avonds aangestoken werd viel de centrale verwarming immers stil. We waren er wel tevreden over, al hebben we later ondervonden dat infraroodstralers aan hoge temperatuur, en beter nog warmeluchtblazers nog sneller en confortabeler opwarmen. Bij de lagetemperatuurstraler kon men zijn hand gemakkelijk op het paneel leggen. Het apparaat had dan ook meer tijd nodig om warmte in de badkamer te krijgen.

De winst kan uitsluitend zitten in het feit dat de lucht niet moet opgewarmd worden, en dat de muren, voorwerpen en de personen die zich in het stralingsveld bevinden wel rechtstreeks opgewarmd worde. Nu is het wel zo dat de lucht het gemakkelijkst opwarmt, en dat de muren  het traagst opwarmen. Er is absoluut geen sprake van miraculeuze energiewinst. Of heeft iemand nog de illusie het perpetuum-mobile uit te vinden?