Welk soort vakman kan afzuiging in badkamer plaatsen? | Ecobouwers.be

U bent hier

Welk soort vakman kan afzuiging in badkamer plaatsen?

afbeelding van els.van daele
19/11/2018 - 12:18

Wij zouden graag een afzuiging in onze badkamer (laten) plaatsen. (badkamer is een jaar vernieuwd maar jammer genoeg waren we niet genoeg geïnformeerd over ventilatie, ramenman heeft gewoon een nieuw raam met ventilatierooster gestoken, en ook aannemer vond dat geen probleem).

Intussen hebben we echter geleerd dat we dat ventilatierooster best gesloten zullen houden, en de verse lucht via spleet onder deur laten komen uit de droge ruimte ernaast, en een afzuigsysteem plaatsen in badkamer voor afzuigen van de vochtige lucht; meest logische plaats lijkt ons boven de douche?

Nu is onze vraag vooral: welk soort vakman vragen we het beste voor het plaatsen van zo een afzuigsysteem? Een andere mogelijkheid is dat we het zelf plaatsen, zien we eventueel wel zitten, maar dan moeten we een vakman vinden die een groot gat in de buitenmuur kan boren, met zo min mogelijk schade, want zelf beschikken we niet over zo een grote boor, en gaan we dus niet mooi kunnen werken. Zouden er vakmannen zijn die zo een klein werkje willen komen doen (dus enkel gat boren)?

Iemand tips voor vakmannen omgeving Herzele aub? (regio Aalst-Zottegem)

Alvast bedankt.

 

5 Reacties

afbeelding van limer
19/11/2018 - 13:27

Een firma zoeken die "betonboringen" doet, het stikt ervan. (even zoeken wie bij jou in de buurt zit)

Maar hou er rekening mee, dat de lucht die je onder de deur door gaat zuigen, ook van ergens komt, en dus ook ergens van buiten naar binnen gezogen wordt.

Afzuiging zou ik niet recht boven de douche hangen, dit geeft teveel een tochtgevoel.

afbeelding van limer
19/11/2018 - 13:28

Bijna iedere sanitair man, doet tegenwoordig ook ventilatie, dus dat moet ook wel te vinden zijn, als je er zelf geen werk wil insteken.

afbeelding van IvoB
19/11/2018 - 17:34

Bij ons kon zowel de loodgieter als de elektricien dat uitvoeren.
Als je het plaatst (afhankelijk van de hoogte en het vierkant tov kraanwerk) in de doucheruimte zelf best voor een laagspannings afzuiger kiezen (je vind ze beiden voor 230V en met transfo).
Hier hangt er eentje in het plafond van de inloopdouche en veroorzaakt geen enkel tochtgevoel. Kan zowel direct met schakelaar bediend worden als automatisch via timer en/of vochtsensor. De vochtsensor vraagt wel wat tijd om hem goed af te regelen.

Uiteraard moet er een elektriciteitskabel voorzien zijn (of mogelijkheid om tot daar door te trekken) op de plaats waar je de afzuiger wenst te installeren.

afbeelding van els.van daele
21/11/2018 - 09:52

Bedankt voor de info! Ja, deur badkamer komt uit in woonkamer. Daar moet bij het vervangen van de ramen ook een raam met verluchtingsrooster komen. Enig probleem is dat we overwegen om bij het verbouwen van die ruimte, van de woonplaats een keuken te maken... Maar dan wordt dat ook een natte ruimte...? Waar we dan eigenlijk ook afzuiging moeten plaatsen, maar dan zal badkamer geen aanvoer van droge lucht meer krijgen...?

afbeelding van walter-8
22/11/2018 - 13:11

Oei; misschien een architect zoeken die keuken en badkamer niet naast elkaar zet ;-).
Het wordt idd zo ingewikkelder. Dan zou je van in de badkamer een verluchtingsbuis moeten hebben naar de woonkamer. En de deur badkamer -keuken luchtdicht afwerken. Al was het maar om de keuken geuren uit de badkamer te houden.
Ofwel zorgen dat badkamer zijn eigen luchtaanvoer heeft maar dat geeft eventueel veel comfort verlies.