warmtepomp cursusboek | Ecobouwers.be

U bent hier

warmtepomp cursusboek

afbeelding van Rogier76
14/02/2021 - 09:43

Goedemorgen, ik ben op zoek naar een cursusboek of opleidingsmateriaal voor het ontwerpen van een warmtepompinstallatie voor woningbouw/kleine utiliteit. Is er iemand die mij daarin kan voorzien? Alvast vriendelijk bedankt.

Rogier

3 Reacties

afbeelding van walter-8
14/02/2021 - 22:07

Bedoel je dat je info zoekt voor het bouwen van warmtepompen danwel rond de installatietechniek van de warmtepompen?

Voor het eerste moet je info zoeken in de koeltechnische wereld; voor het 2de moet je de kennis opdoen rond verwarmingstechnieken + de handleidingen van de fabrikanten. Er is weinig speciaal aan de verwarmingsinstallatie van een warmtepomp versus een installatie van andere warmtebron.
En voor warmtepompen waarbij bij installatie ook aan koelvloeistofinstallatie gewerkt moet worden moet je weer cursussen zoeken voor koeltechniekers.

afbeelding van Rogier76
14/02/2021 - 22:37

Beste Walter, bedankt voor je reactie. Ik ben zelf werkzaam in de koeltechniek en nu kan ik via mijn werk voor bijna niks een lucht/water warmtepomp overnemen die jarenlang nieuw en ongebruikt in de doos in het magazijn heeft gestaan (ooit eens verkeerd besteld en daarna nooit meer nodig geweest). Deze installatie wil ik aan mijn gasgestookte cv-installatie toevoegen. Ook kan ik voor niks aan een buffervat van 300 liter komen. Het is daarbij ook de bedoeling dat in de zomer de koelfunctie gebruikt kan worden voor een paar kamers, dus door middel van gekoeld water door ventilatorconvectoren (leidingen isoleren...) Op internet heb ik gezocht naar aansluitschema's voor al deze componenten maar ik kom daarbij nogal eens tegenstrijdige informatie tegen. Of de informatie is niet volledig toepasbaar op mijn situatie en wensen. Als je een betrouwbare internetsite weet met veel info over dit specifieke onderwerp dan ben ik ook al blij

afbeelding van walter-8
15/02/2021 - 16:16

Welke warmtepomp is het?  

Je gas/warmtepomp samen laten zorgen voor verwarming is een moeilijke.  

Ik weet ook niet direct of je iets zinvol kan doen met het buffervat.  Zelf ben ik daar geen fan van.  

De start is dus de fabrikant van de warmtepomp.

Mijn belangrijkste reactie is dat je moeilijkste kennis al verworven hebt ;-).

Walter