waar naartoe met mazout brander? | Ecobouwers.be

U bent hier

waar naartoe met mazout brander?

17/05/2019 - 00:25

Mijn vriendin en ik hebben een kleine 4 jaar geleden een huis gekocht en in onze berging staat een mazoutbrander die toch 1/4 de van onze berging in beslag neemt ( vorige eigenaar heeft zich een industriële brander laten aansmeren) . Nu, met dat wij bezig zijn om zo ecologisch mogelijk te leven (We hadden graag geïnvesteerd in een earthship, maar de belgische regering laat dit niet toe. Teveel regeltjes die ervoor zorgen dat het zo goed als onmogelijk is om een bouwvergunning te krijgen. Voor degene die niet weten wat een earthship is: https://www.ikgabouwen.be/dit-is-het-milieuvriendelijkste-en-goedkoopste-huis-ooit/ en https://www.youtube.com/watch?v=8LjHFAbBJr4 ) willen wij van fosiele brandstof af en uitkijken naar iets anders.  Maar toen kwam de vraag naar boven " Waar moet ik met die brander naartoe????"  Een zoektocht op het internet leverde niks op. Dus dacht ik ik vraag het hier effe. 

groeten

3 Reacties

17/05/2019 - 07:52

Ontmantelen en verkopen voor oud ijzer. 

17/05/2019 - 14:55

Xeno, 

 

Ik zou helemaal niets weghalen vooraleer jullie een echt goed werkend ander verwarmingssysteem in de plaats hebben. 

Ondertussen kunnen jullie het huis optimaal inrichten, isoleren enz. 

En aan de hand van een, hopelijk lager wordend, brandstofverbruik gaan jullie daadwerkelijk ervaren wat jullie aan energie werkelijk nodig hebben. 

Tijd brengt raad.

 

19/05/2019 - 20:40

Een warmtepomp is je beste optie om van fossiele brandstoffen af te geraken. Maar dan moet je echt diepgaand renoveren. Isoleren, isoleren, isloeren, luchtdicht maken en mechanische ventilatie voorzien. Dan lagetemperatuur verwarming voorzien (vloerverwarming ofwel ventilo convectoren).

Dus ondertussen zou ik nog niet teveel weghalen als ik van jou was. Tenzij het echt onhoudbaar is of de mazoutketel niet meer in gebruik is?