vloerverwarming droog of nat

Bij het plannen van de renovatie van ons recent aangekochte huis beslist om voor vloerverwarming te gaan.
Nu bij het uitbreken van bestaande chape klopt dit niet met de plannen en heb ik maar 9cm ipv 18cm beneden.
Daarom naar vloerverwarming via het droge systeem aan het kijken maar de loodgieters/verwarmingsspecialisten zijn hier toch wat afkerig over.

Ik had het volgende in gedachten voor het gelijkvloers:
betonplaat -> 8-10cm resol isolatieplaten -> vloerverwarming droog systeem(merk?) 2cm -> 2*1.25cm fermacell platen -> 1.5 tegels + lijm = 12-14cm.
We zouden de beneden klein beetje kunnen ophogen ( plafond 2.70m en zelf redelijk klein van gestalte dus zal niet storen )

Boven zouden we zelfs maar 6 cm plaats hebben. Ik denk als ik klassieke verwarming ga leggen dat ik de badkamer moet verhogen omdat dan de buizen voor verwarming ook onder de inloopdouche zouden moeten lopen. Had gelezen dat er minstens 2.5 cm chape bovenop de leidingen moet komen om goed te zijn.

Daarom ook daar gedachte om hier vloerverwarming met droog systeem te leggen zodat ik de beperkte hoogte kan opvangen en er geen verwarmingsleidingen onder bad en douche moeten lopen.

Meningen? ideeen? ervaringen? Alles is meer dan welkom

Groeten,
Michael

Reacties

We zijn content van ons droog systeem van Thermoduct, via Easykit. Bovenop ook fermacell en daarop legden we rubber tegels, maar alles wat thermisch geleidt zal wel goed zijn denk ik. Het leggen van de buizen was een klusje met 2 maar was doenbaar. De buizen leken veel stijver als het kouder was, best in warme periode leggen.

Als isolatie leek toen resol voor de private markt enkel beschikbaar voor verticale of schuine vlakken, we dachten dat dat was omdat erop lopen mogelijk te belastend zou zijn; het is nogal zacht. Mogelijk bestaan die "horizontale platen" nu wel terug voor de private markt?