Tussenmetertellers electriciteit en water? | Ecobouwers.be

U bent hier

Tussenmetertellers electriciteit en water?

afbeelding van clint
09/06/2017 - 09:56

Een voormalige garage met verdieping werd volledig gerenoveerd en ingericht als bewoonbare entiteit in Diepenbeek. Het werd evenwel niet uitgerust met eigen metertellers, aangezien de bewoning door buitenstaanders van tijdelijke aard zal zijn (een gezinslid gedurende enkele maanden; eventueel toeristen indien vergunning wordt verkregen voor B&B). Niettemin is het wenselijk dat er een mogelijkheid wordt geboden tot energieverbruikmeting door de bewoners van dit bijhuisje, in dit geval van elektriciteit en water (verwarming en warm water worden verzorgd door een stookolieketel met aparte tank), met behoud van de energiefactuur ten laste van de hoofdwoning waarvan deze bijwoning blijft afhangen. Energiemeters, apart aan te sluiten op elke verbruiker, biedt geen oplossing en zijn hiervoor ook niet bedoeld. Vooraleer mijn licht op te steken bij Infrax had ik graag geweten wat de forumleden voorstellen in dergelijk geval?

2 Reacties

afbeelding van geert devos
10/06/2017 - 20:16

en waarom geen eigen meters nà de officiele teller monteren ? je mag zoveel meters erna monteren als je wil (zowel voor water /elec , gas )  , zolang het veilig en vlgs regels van de kunst gebeurd.

Je kan dit niet als eeen officiele aparte teller beschouwen, maar voor intern bvb de verbruikfactuur op te delen, is er geen probleem; Heb bvb. zo zelf eentje gemonteerd in mijn elec-kast om het specifieke verbruik van mijn elec wagen bij te houden.

De regelgeving omtrent in het zelfde (bij)gebouw /perceel wonen met andere mensen dan je eigen gezin ("meergezinswoning") is een andere discussie , deze is nt bestemd voor dit forum

afbeelding van walter-8
10/06/2017 - 23:49

Misschien nog opmerken dat wat je wil meten natuurlijk zijn eigen elektrische kringen moet hebben. Zonder dat kan je er niet aan beginnen.

Walter