Stralingspanelen of Warmeluchtblazer loods

Beste,

Welk type verwarming zou het meest aangewezen zijn (zuinigste)voor het verwarmen van een loods: Stralingspanelen of Warmeluchtblazer?

De bezettingsgraad is niets steeds dezelfde elke week. De isolatiegraad is niet al te best. Extra isoleren is geen optie.

Alvast bedankt!

Reacties

Doorgaans zijn stralingspanelen interessant als;

- De ruimte slechts gedurende korte perioden gebruikt wordt met grote intervallen.

- De ruimte slechts gedeeltelijk gebruikt wordt en dus niet volledig verwarmt hoeft te worden.

- Isolatie en tochtdichting beperkt aanwezig zijn.

Als je je hierboven in kan vinden kan stralingsverwarming mijn inziens zeker interessant zijn. Het nadeel van luchtverwarming, zeker in grote loodsen, is dat de warmte snel verplaatst (onder andere stijgt) naar plaatsen waar deze niet nuttig is. Stralingswarmte daarintegen is meer zoals het licht van een lamp te richten en gebruikt de lucht niet als medium om zich te verplaatsen.

Hoe hoog is de loods? 

Mocht je in een hoge loods toch voor luchtverwarming kiezen zou ik zeker stratificatoren aanraden om de warme lucht beneden te houden. Als je veel gebruiksuren hebt zou ik toch ook zeker isolatie en tochtdichting aanraden. 

Zeker een aanrader is het boek stralingsverwarming van Kris De Decker. Hij beschrijft mooi de eigenschappen van beide verwarmingstechnieken maar laat naar mijn mening ook een lichte voorkeur voor straling tussen de regels schijnen.

Hartelijke dank voor uw reactie!  Kan daar zeker mee aan de slag. De loods is 5 meter hoog.