schuifraam of vouwwand | Ecobouwers.be

U bent hier

schuifraam of vouwwand

afbeelding van KristienH
30/08/2016 - 23:20

hallo,

 

Heb hier al heel wat meegelezen. Tijd voor mijn eerste vraag.

In mijn verbouwing komt er een glaspartij in de nieuwe achtergevel. Breedte 4.4m, hoogte max 2.7 (kan nog iets minder worden). Ik hou heel veel van het idee van een vouwwand, maar kan de knoop niet doorhakken. Wat ik denk dat de voor- en nadelen zijn van een vouwwand (vooral naar het esthetisch/praktische):

voordelen:

- gevel kan helemaal open worden gezet (behalve waar het raampakket samen komt, ik denk dat dat zo'n 0.5m dik zal zijn): buitengevoel

nadelen:

- meer verticale stijlen te zien in gesloten toestand

- minder goede lucht- en waterdichting? 

- prijs 

- geen vliegenraam mogelijk 

Ik denk aan een uitvoering waarbij de vloer van de leefruimte zonder drempel doorloopt in het terras, met het profiel van het raam volledig weggewerkt. De meeste mensen die ik hierover al aansprak raden dit af (waterprobleem); sommige zeggen dat het wel kan. 

Ik had graag ervaringen gehoord van mensen die zo'n vouwwand hebben laten plaatsen, zowel negatieve als positieve. Wat zijn de nadelen en de voordelen in de praktijk  - hebben jullie gelijklopende vloer - zou je het opnieuw laten plaatsen etc.. En wat ook fijn zou zijn is als ik er eens eentje in het echt kon gaan bekijken. Ik heb dit nog nooit in een privé woning gezien (vouwwanden zie je wel bij terrasafscheidingen van cafés ofzo). Sommige ramenfirma's hebben wel adressen om te gaan kijken, maar dan moet je al zeker zijn dat je bij hen bestelt, en voor ik het gezien heb kan ik dat niet weten.. 

 

Alvast bedankt,

 

Kristien 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.