Renovatie oude betonnen waterput in de Ardennen - hulp gezocht! | Ecobouwers.be

U bent hier

Renovatie oude betonnen waterput in de Ardennen - hulp gezocht!

afbeelding van CplNobbyNobbs
15/12/2016 - 12:37

We zijn op zoek naar een vakman/aannemer die ons kan helpen met de renovatie van onze oude ondiepe grondwaterput in de provincie Luxembourg (nabij Marche-en-Famenne). De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de bovenste betonnen ring en het betonnen putdeksel, en het aanbrengen van voorzieningen ten behoeve van de plaatsing van een permanente pomp (ondergronds trekken van een electriciteitsleiding over ons terrein naar de put, metselen van een kleine pompkelder, etc). Verder hebben we wat advies nodig over eventuele maatregelen in de put zelf om de waterkwaliteit te verbeteren.

We hebben contact gezocht met alle putbedrijven en een aantal aannemers in de buurt van Marche, maar helaas kan/wil niemand ons helpen omdat ze alleen diepe putten boren. We zijn nu dus op zoek naar een vakman/aannemer elders in Belgie die ons van advies kan dienen en deze werkzaamheden eventueel voor ons wil uitvoeren.

Kan iemand ons helpen? Of kan iemand misschien een bedrijf aanraden?

1 Reactie

afbeelding van Rudy Martens
06/01/2017 - 18:12

Als ik even nadenk over uw vraag, mag dan veronderstel ik dat die bovenste ring en deksel niet meer 100% goede staat is?

Dan dacht ik aan onderstaand alternatief systeem:

Ik zou in de put een geperforeerde afzuigbuis plaatsen.

In die buis kan je dan een PP leiding met een klep plaatsen om het water aan te zuigen.

De put zelf zou ik dan volledig vullen met lavazand (kan je bekomen bij o.a. Van Pelt bouwmaterialen).

Dat lavazand gaat dan:

Als als 100% natuurlijk filtermateriaal dienen voor het aangezogen water.

Je krijgt een goede mechanische stabilisatie voor de bovensten betonnen ring.

Komt er toch nog infiltratie via barsten in de bovenste betonnen ring dan wordt het nog altijd gefilterd daar een flinke laag lavazand.

Bovendien: Wat microsposch oplost van lavazand in het water... Lavazand bevat alle mineralen die een mens of plant nodig heeft.