regenwaterfilter achter pomp

hallo,

ik heb filters op de regenpijpen en een filter op de regnwaterleiding na de pomp.

Deze laatste vind ik niet goed (merk onbekendà en het is een heel gedoe om deze te reiginen

Wat raden jullie aan als filter achter de regenwaterpomp?

Ik gebruik het regenwater voor de WC en voor de wasmachine, dus een heel duur systeem is niet nodig.

Reacties

Wij hebben een 3-filter set van bwt, maar als filters erin gebruiken we die van icepure, van waterfilterexpert omdat die slechts de helft zoveel kosten. Jaarlijks vervangen we die. Maandelijks spoelen we de ruwste filter eens uit, is klein klusje (15') maar klusje.
Wij douchen er ook mee, mogelijk kom je toe met 2 filterelementen.

is dit dan deze filterset: BWT Filtercombinatie Pluviofilter-Classic-II (€219) ?

Waar ik wat bang voor ben is of zo'n 3 filters de druk niet te veel verlagen, zodat het nog moglijk is om de wasmachine te gebruiken?

Het is denk ik de vorige versie die wij hebben, classic (I). Er zijn meerdere merken die zoiets verkopen (google "regenwaterfilter").

De manometer net na de filters hier staat bij stilstand op 4,2 bar. Met een kraan helemaal open zakt dat even tot 1,2 bar om enkele seconden nadien (wanneer waterpomp in put in gang schiet) terug te stijgen en op ongeveer 2,9 bar te blijven hangen tot ik de kraan weer sluit, dan geeft pomp druk bij tot weer 4,2 bar. De badkamer staat 2 verdiepingen hoger dan die filter, de druk en debiet is daar laag, maar voldoet aan onze behoeften om te douchen. We hebben nog geen problemen met druk of apparaten gemerkt.

Mogelijk moet je de minimumdruk van de wasmachine opzoeken en de verkregen druk van uw regenwaterpomp opzoeken of meten?

bedankt voor je onfo. Onze pomp staat in de kruipkelder en werkt met een drukvat. Ik denk dat ze op max 2,5bar ingesteld is en blijft met volledig open kraan rond de 2 bar hangen.

Ik kan de max. druk van de pomp verhogen, maar dat heeft weinig zin: het zal alleen langer duren voordat ze afslaat.

de wasmachine staat op max. 1m boven de pomp, dus drukveries is hier te negeren. Ik heb zitten kiken naar de Pluvio 500 ST filterset.

Die ziet er grotendeels hetzelfde uit. Hopelijk zijn de filterpatronen niet gepatenteerd oid zodat je enkel bij hen verbruiksmateriaal kan kopen (zoals bij veel printers). Ik zie dat een filteromhulsel niet-transparant is, is dat zodat er geen licht door kan, tegen algen?

Succes in elk geval.

@Bram,

toch nog een vraagje: hoe kun je zien/weten of je de filterelementen alleen bij BWT kan krijgen?

Door te vragen bij winkels die generieke patronen verkopen of ze die ook verkopen voor dat specifieke model van filter, lijkt me een strategie. Wij kopen filters van "icepure" bij Nederlandse firma "waterfilterexpert", maar vast bestaan er nog firma's die alternatieve filtersets verkopen. De code staat op de factuur. Op de website vind ik onze filter(set) niet direct terug; bestellingsdetails staan op factuur ergens.

Terzijde: Bij een winkel waar we indertijd een en ander bestelden waren ze van merk van waterfilter veranderd omdat er iets aan begon te lekken na een tijdje. Ik geloof (maar niet zeker) dat het een ander merk dan bwt was.

nogmaals bedankt. Toevallig ontdekt dat er een winkel is op 10km van thuis waar ze oa BWT en Honeywell hebben, dus daar kan ik terecht.