problemen benopass fluvius | Ecobouwers.be

U bent hier

problemen benopass fluvius

afbeelding van geert devos
17/09/2020 - 20:22

Hallo,

ik begeleid een kennis van mij met zijn renovatieproject , waarin hij een grote woning zoveel mogelijk wil aanpassen aan de eisen van 2050. 

Terwijl het aanvragen van de premies voor ieder afzonderlijke item (dak/ramen/muren/vloer)  vrij vlot ging, hier en daar werd door fluvius een extra vraag gesteld of om foto's gevraagd , stellen we vast dat het met de benopass enorm moeilijk gaat .

maandenlang wachten op een reactie, het dossier blijft gewoon liggen , omdat ze zogezegd extra gegevens nodig hebben, waar wij dan weer geen weet van hebben dat deze opgevraagd zijn enz.

Nu is er discussie over het aantal m2 geisoleerd kelderplafond. Blijkbaar moet je voor de benopass steeds de volledige oppervlakte van een schildeel isoleren, en we komen een aantal m2 "te kort" volgens de ingediende factuur en het bouwplan.terwijl we zeker kunnen aantonen met foto's dat het volledige opp geisoleerd werd.

Hebben er andere mensen ook het gevoel dat de benopass blijft "steken" en dat fluvius op de duur echt spijker op laag water aan het zoeken is om toch maar niet te moeten uitbetalen . Is het budget op misschien ?

2 Reacties

afbeelding van walter-8
18/09/2020 - 20:51

Is het ook jouw besluit dat de opp op de factuur niet overeenkomt met het bouwplan?
De aannemer heeft te weinig aangerekend?

afbeelding van walter-8
18/09/2020 - 21:10

Ps; ik ga idd in op je specifieke voorbeeld. Niet op je algemene vraag.

Ik heb geen weet hoe goed of slecht fluvius verder werkt wat je specifieke vraag is.
Van de paar subsidiedossiers van 15 jaar geleden verliep alles vlot.

Wat ik wel weet is dat subsidiesrechten veelal op de facturen gebaseerd zijn. Als die dan niet overeenkomen met een werkelijkheid lijkt het me vrij normaal dat er tegenkanting is op de aanvraag. Een subsidievoorwaarde is dikwijls en de werken moet uitgevoerd zijn en gefactureerd.

Wel dan even gelezen wat die benopas is: ik lees dat je die 'automatisch ' krijgt als je 3 andere verbeteringen aanvroeg. Dan is het idd verrassend dat daar moeilijk gedaan wordt. Je zou verwachten dat het moeilijk doen bij de eerste 3 aanvragen zou zitten.

Walter