probleem sanitair buffervat | Ecobouwers.be

U bent hier

probleem sanitair buffervat

31/01/2018 - 19:39

Ik zit met een groot probleem.

ik wou mijn opslagcapaciteit voor san WW wat vergroten en kocht in de groothandel een (wat ik dacht) 300 l geëmailleerd sanitair buffervat.

Ik doe de verpakking open en het eerste dat ik zie is een grote sticker "niet voor drinkwater". Dit voorspelde al niet veel goeds, dus de binnenkant eens bekeken, en  dit is gewoon staal. Buitenzijde is geëmailleerd (ben ik vet mee).

Blijkt dat dit een CV-buffervat is.

Groothandel wil niet terugnemen omdat het specifiek besteld is.

Ik heb al gekeken bij firma's die warm verzinken, en het verzinken op zich valt nog mee van prijs, maar het vat zou aan de buitenzijde gezandstraalt moeten worden (anders vervuiling van het zinkbad) en op de duur zit ik aan de prijs van een nieuw vat.

Heeft iemand nog ideeën. Aanbrengen van een coating van iets ? wat is het grote risico van het staal zoals het nu is? dat het roest ? na 10 jaar ? na 1 jaar ? Helpt het als ik een opofferingsanode in het vat hang ? gaat mijn drinkwater bruin kleuren ?

help !!!

2 Reacties

02/02/2018 - 10:36

je kan dit alvast niet gebruiken voor drinkwater, ook niet met anoders of andere trukken.  met drinkwater duurt dat hooguit een paar weken alvorens je water verkleurd, omdat drinkwater zeer veel zuurstof bevat.

07/02/2018 - 14:00

Zijn er warmtewisselaars aanwezig in dit buffervat (spiralen)?  Misschien eventueel met externe platenwarmtewisselaar op te lossen?Zowiezo kan je inderdaad het water in dit vat niet als drinkwater gebruiken.  Galvaniseren lijkt mij ook niet zo interessant, mogelijk hoge zinkconcentratie in je water.d