Premie: sturing elektrische warmte (Fluvius) | Ecobouwers.be

U bent hier

Premie: sturing elektrische warmte (Fluvius)

afbeelding van Jan004
01/09/2021 - 11:48

Zie onderstaande link:

https://www.fluvius.be/nl/thema/premies/premies-voor-huishoudelijke-klanten/sturing-elektrische-warmte

Zelf ben ik in het bezit van Niko Home Control. Dit komt volgens de lijst ook in aanmerking. Om aan de premie te kunnen voldoen, is één van de voorwaarden onder andere de volgende:

  • Het sturingsapparaat of geheel van apparaten moet controlesignalen sturen naar de accumulatieverwarming, elektrische boiler, warmepompboiler of warmtepomp waarbij het opgenomen elektrisch vermogen van die warmtebron wijzigt. Dit controlesignaal kan, mits het in acht nemen van mogelijke veiligheidsbeperkingen van het te besturen toestel, minstens elk van de volgende wijzigingen van het opgenomen elektrisch vermogen bewerkstelligen:

    • het afgenomen elektrisch vermogen gedwongen verlagen of verhogen

    • de warmtebron gedwongen uitschakelen of in werking doen treden

Zelf ben ik in het bezit van een meetmodule en een schakelmodule om een elektrische boiler automatisch te kunnen sturen. In mijn geval voldoet dit niet aan de voorwaarden. De boiler wordt hiermee enkel aan- of uitgezet, niet verhoogd of verlaagd. Weet iemand hoe dit wel mogelijk is met Niko Home Control?

Kortom: zijn er mensen die van bovenstaande reeds gebruik hebben gemaakt? Zoja, wat hebben jullie geïnstalleerd, wat was de kostprijs en wat is jullie ervaring?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.