zonneschoorsteen | Ecobouwers.be

U bent hier

zonneschoorsteen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van peter-34
28/10/2004 - 16:30

Iemand een idee / ervaring wat de effectiviteit is van een zonneschoorsteen voor de zogenaamde groene airco op vlak van een woning?

Bovendien waar vind je een zonneschoorsteen (zelf te maken?) en heb je hiervoor bepaalde (stedenbouwkundige) vergunningen nodig.

Wat zijn de afmetingen e.d.

Ik heb op zonne-arc gekeken maar niet gevonden (buiten een composttoiletje-experiment). Misschien heb ik iets gemist op hun site?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van mtts-73
11/03/2007 - 10:03

Via Milieu Advies Winkel (http://www.milieuadvieswinkel.be/index.php/02.01.02.02.05) kwam ik toevallig het begrip 'zonneschoorsteen' tegen en door een verdere zoektocht kwam ik op deze draad terecht.

Weet er iemand hoe het zit met deze zonneschoorsteen? Daar ik weinig informatie lijk te vinden rond concrete uitwerkingen vermoed ik dat het in de praktijk niet echt veel wordt toegepast.

afbeelding van liesl
06/02/2008 - 13:28

ik ga een spreekbeurt geven over zonne-energie en ik heb informatie over zonnetorens ook gevonden op deze site:
http://www.natuurkunde.nl/artikelen/view.do?supportId=836546
ik hoop dat je daar vind wat je zoekt!

afbeelding van johan-55
08/02/2008 - 10:40

doe eens een zoektocht op freecooling

Groeten

Johan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.