zonnepanelen | Ecobouwers.be

U bent hier

zonnepanelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bram-7
02/11/2005 - 20:19

Wij zouden graag zonnepanelen zetten op onze nieuwbouw woning. Waar zet je zonnepanelen het best om een goed rendement te behalen? Mag je zonnepanelen boven je slaapkamers installeren? Ik heb gelezen dat dit om gezondheidsreden niet zo goed zou zijn. Waar plaatste jij je zonnepanelen ?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van stefan-14
02/11/2005 - 21:05

boven garage, enkel omdat dit deel dak zuidgericht is, de rest is larie.

Stefan

afbeelding van hans-26
02/11/2005 - 22:09

Best plaats je zonnepanelen op het zuiden, oost gecombineerd met west gaat ook maar dan moet je dubbel zoveel leggen, alles wat er tussen zit is mogelijk afhankelijk van behoefte.

Hans V.

afbeelding van teizman-1
03/11/2005 - 11:08

ik dacht hier (of was het op bouwinfo.be) een link gevonden te hebben waarmee je afhankelijk van behoefte, grootte woning,.... kon berekenen hoeveel m² er aangeraden wordt en wat het zal kosten...

kent iemand deze link nog toevallig?

danku,
teizman

afbeelding van bert-6
03/11/2005 - 12:10

Op de webside van Velux, ja die van de vensters, staat een eenvoudige vergelijking van rendement in functie van dakhelling en van afwijking ten opzichte van de zuidelijke richting.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.