zonneënergie opvangen onder dakpannen | Ecobouwers.be

U bent hier

zonneënergie opvangen onder dakpannen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van erwin-14
05/06/2005 - 19:44

Momenteel warm ik leidingwater op door een electrische boiler (150l)op 2 voudig-uur tarief. Nu heb ik een 2e hands boiler bijgekocht (100l). Deze wil ik als 1e in serie schakelen en gedeeltelijk verwarmen door +/- 300m zwarte darm onder zwarte pannen te leggen op reflectiemateriaal als aluminium. Indien de temperatuur onder de pannen hoger is dan de watertemperatuur in de boiler zou een klein pompje het water doen rondstromen. Dit zal natuurlijk niet zo rendabel zijn als een echte zonnecollector maar is wel zeel betaalbaar. (alles bij elkaar +/- 150 €)
Door 2 kranen zou ik de darmen in de winter laten leeglopen tegen bevriezing. Het dak is noordelijk georienteerd maar door de hellingshoek van slechts 25° is deze wel voldoende bereikbaar door de zon vanaf mei. Graag jullie reactie of suggesties.

Erwin

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.