Zonneboilerpanelen nog laten verplaatsen of ni? | Ecobouwers.be

U bent hier

Zonneboilerpanelen nog laten verplaatsen of ni?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van digitaloverdose
27/10/2006 - 22:21

Gisteren hebben ze op onzen bouw de zonneboiler geplaatst en dus ook de panelen op't dak. Met de installateur had ik afgesproken dat ze op de zuid-zuid-west helling van't dak zouden geplaatst worden maar dan wel zo hoog mogelijk omdat ik de beste plaats op dat dakgedeelte wil voorbehouden voor PV panelen. Voor die PV panelen heb ik me kandidaat gesteld bij het PV-privé project van Ecopower en ik ben reeds door hun eerste selectie gekomen. Ik zit immers nog met een schouw op die dakhelling en het leek me dat panelen voor ne zonneboiler minder nadeel van een beetje schaduw hebben dan PV-panelen.

Nu blijkt dus dat de installateur de panelen toch op de beste plaats van't dak heeft geplaatst omdat ze nogal groot waren om ze hoger te plaatsen. Daarbij is het grootste gedeelte van de meest ideale plaats voor PV-panelen dus verdwenen... Voor ne foto van de situatie: http://jochems2002.spaces.live.com en dan foto 14 van oktober. Ik vrees er dus voor dat de kans vrij groot is dat ik nimeer in aanmerking ga komen voor PV-panelen van Ecopower.

De panelen voor de zonneboiler zijn echter alleen nog maar bevestigd op het dak, nog ni aangesloten op de rest van de installatie omdat de bouwfirma eerst nog een paar ontluchtingspannen (of zoiets) zou moeten plaatsen. Aangezien ik een piramidedak heb, heb ik ook een (zelfs groter) dakgedeelte dat gericht is op oost-zuid-oost. Ik speel nu dus met het idee om de zonneboiler alsnog daarop te laten plaatsen om zo m'n kansen op panelen van het PV-privé project gelijk te houden.

Voor het rendement van de zonneboiler gaat het weinig uitmaken denk ik. Hij zal wel iets minder lang kunne genieten van direkt zonlicht maar daar staat tegenover dat ik ne meter of 5 minder leiding ga hebben van- en naar den boiler.
Maar natuurlijk gaat dit waarschijnlijk weer wa extra kosten (naast extra werk en last voor mennen installateur) en voor't zelfde geld is't helemaal ni nodig als Ecopower de oost-zuid-oost dakhelling ook goe genoeg zou vinne...

Dus ja, wa kan ik volgens jullie best doen? Of wa zou da werk op zich kosten om hem nu nog te laten verplaatsen?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.