Zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik sta op het punt in het voorjaar een Vailliant-zonneboiler aan te kopen. Ik heb een bestaande centrale verwarming op gas met wwboiler van 130 liter.

Wat is de beste manier:

Aankoop van mono-boiler VIH SN 150i (boiler met één spiraal voor de zonneverwarming)en de bestaande boiler (die overigens nog dik in orde is en goed geïsoleerd is) te gebruiken als naverwarming

of

Aankoop van duo-boiler VIH SN 250i (boiler met 2 spiralen, één voor de zonneverwarming en één voor de naverwarming) en de bestaande boiler volledig te elimineren?

Is Vailliant een goede keuze?

Reacties

Ik heb mij al laten informeren viavia + internet, maar normaal gezien is een 2 a 300 liter voldoende voor een gezin met 4 personen? (enkel warmwatervoorziening). Ondertussen ook zitten informeren bij Stiebel Eltron en Viesmann. Mooi om te vergelijken wat de ene over de andere zegt, maar ik denk inderdaad dat ik niet de goedkope keuze zal maken (niet Vailliant). Daarin heb je 100 ten 100 in gelijk! Alvast bedankt

Neen, Vailliant is een fabrikant van ketel en van geen zonneboilers. Kies een merk die uitsluiten zonneproducten maken en je gaat het verschil dadelijk merken. 250 liter is ook veel te klein. Hoeveel gezinsleden? Welk vermogen leveren de panelen gemiddeld per jaar?