zoldervloer isoleren als dak reeds geïsoleerd is? | Ecobouwers.be

U bent hier

zoldervloer isoleren als dak reeds geïsoleerd is?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Jerre77
08/12/2011 - 17:53

Vraag 1:

Ik heb mijn zadeldak volledig geïsoleerd (tot in de nok) en afgewerkt met dampscherm. In de nok van het dak bevindt zich een kruipzolder, deze is dus ook geïsoleerd.

Op dit ogenblik zijn dus de plafonds (of dus zoldervloer) van de kamers onder de kruipzolder niet geïsoleerd. Ik maak mij nu toch wel wat zorgen over mogelijke geluidsoverspraak tussen de kamers onderling via de zolderruimte. Uiteindelijk zit er daar maar een OSB plaat tusssen.

Vandaar dat ik dacht om toch misschien ook het plafond te isoleren (uiteindelijk is het niet zoveel). Zou dit zinvol zijn?

nota: voor de badkamer ga ik dit zowiezo doen

Vraag 2:

Als ik het plafond isoleer dan veronderstel ik dat ik ook best een damprem voorzie, zelfs al zit er al 1 in de nok van het dak. Correct?

Vraag 3:

De zolderuimte is niet aangesloten op de balansventilatie. Toch zou ik die graag wat ventileren, kwestie om toch geen al te bedompte lucht te hebben. Momenteel heb ik 2 verluchtingskanalen voorzien onder een ventilatiepan. Maar daardoor vervalt natuurlijk een beetje het effect van isoleren ... En moet ik zeker al een damprem aanbrengen bij zoldervloerisolatie.

Hoe hebben de meeste het hier opgelost?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van bouw-energie.be
08/12/2011 - 17:58

Twee dingen:

1. Op het K-peil en de EPB-berekening gaat dit geen impact hebben.

2. Puur isolatie technisch gezien heeft dit wel een klein voordeel vermits de warmte in de slaapkamers blijft en ik volg u ook wat de gelluidsisolatie betreft. Beste optie gaat dan zijn om te werken met minerale wol.

afbeelding van waltervaes
08/12/2011 - 21:51

Damprem zal niet nodig zijn omdat je zolderdak al geisoleerd is (+ damprem) en daardoor niet veel temperatuur verschil is.

Ik zou geen minerale wol nemen, maar celullose isolatie. (of ander ecologisch materiaal dat zwaar is)

Celluloseplaten zijn zwaarder dus beter accoustisch en ze kunnen eventueel ook nog wat vocht bufferen.

 

Waarom maak je geen gaten in de zoldervloer ipv gaten in het dak.

Dan krijg je toch ook ventilatie via je BV op de verdieping eronder.

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.