Zoldervloer isoleren | Ecobouwers.be

U bent hier

Zoldervloer isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van YoniM
05/07/2012 - 10:14

Binnen enkele weken ben ik van plan om zolderisolatie te plaatsen op een oppervlakte van 35m². Nu heb ik eens zitten rondkijken en zoeken en mij lijkt het merk Isover zeer goed en betrouwbaar. Volgens hun website zou ik voor de zoldervloer het best Isoconfort 32 of 35 gebruiken en als ik zo de prijzen bekijk lijkt mij Isoconfort 35 de beste keuze.
Aangezien ik nog niet echt thuis ben in het isolatie-wereldje zou ik willen weten wat waardige, en vooral goedkopere, alternatieven zijn voor Isover Isoconfort 35?
Daarnaast heb ik ook een kleine berekening gemaakt voor wat ik nodig zou hebben:

Oppervlakte: 35m²
Premie boven 4,5m²K/W: 4 €/m² (bij zelf plaatsen) dus 35m² * 4 € = max 140 €

Volgens de website van Isover heb ik volgende hoeveelheid rollen nodig voor mijn oppervlakte:
- Dikte 160mm (4,55m²K/W): 12 pakken aan ongeveer 27 euro/rol = 324 € - 140 € = 184 €
- Dikte 180mm (5,10m²K/W): 14 pakken aan ongeveer 27 euro/rol = 378 € - 140 € = 238 €

Zelf zou ik verkiezen om 180mm te plaatsen aangezien dit nog wat beter isoleert dan 160mm. Je kan het immers beter goed doen vanaf de eerste keer ;-).

Nu heb ik ook gezien dat er best een dampscherm geplaatst kan worden dus vroeg ik mij af of dit echt speciale folie moet zijn (zoals bv Isover Vario KM Duplex) of dat een simpel plastiek folie voldoet? Ik begrijp dat er geen gaten mogen zitten in de folie (hoe klein dan ook) maar ik wil weten of eender welke plastiek folie zal voldoen als dampscherm aangezien een merkproduct zoals Isover toch redelijk prijzig is.

Dus ik had graag nog antwoorden gehad op mijn vragen en indien er betere voorstellen zijn of indien ik iets vergeten ben hoor ik dit graag!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.