Zolderdak isoleren als zoldervloer reeds geïsoleerd is? | Ecobouwers.be

U bent hier

Zolderdak isoleren als zoldervloer reeds geïsoleerd is?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van janjanssens371
11/07/2012 - 18:47

Hallo

Bij ons is de zoldervloer reeds geïsoleerd en afgedekt met OSB-platen. Nu vraag ik me af indien het nog nodig is om het zolderdak te isoleren. Ter info: onze slaap- en badkamer is aan de muur aan de buitenzijde van het huis na 1,5 m hoogte schuin oplopend met een Velux-raam in, dit is dus het begin van het dak.

Bedankt voor de hulp!

2 Reacties

Reacties

afbeelding van janjanssens371
14/07/2012 - 12:27

 Niemand die weet wat er in dergelijk geval moet gebeuren?

 

Bedankt!

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
15/07/2012 - 08:56

 

 

Ik vermoed dat het probleem toch complexer is. Wat kunt ge nog verbeteren in het schuin gedeelte van het dak waar de Velux-ramen in zitten? Ik denk dat ge daar niet meer aan kunt komen. Het voordeel van het dak zelf nog eens te isoleren is dat ge van uw zolder een deel van de verwarmde ruimte maakt. Nu vormt het geheel een koud dak. Veertig jaren geleden werd dat aangeprezen, en wij hebben dat ook op dezelfde manier gemaakt in ons vorig huis. Maar een koud dak wordt intussen afgeraden omwille van condensatieproblemen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.