Zolder ombouwen | Ecobouwers.be

U bent hier

Zolder ombouwen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Johnnny
10/01/2014 - 08:11

Mijn vrouw gaat binnenkort van thuis uit werken, en we zouden graag een bureau voor haar inrichten. Nu hebben we een klein bureau voor wat administratief werk in onze slaapkamer, maar ik wil niet dat onze slaapkamer een echt bureau wordt. Ik zit al de ganse dag op kantoor, als ik naar bed ga moet dat een andere omgeving zijn.
De enige oplossing is onze zolder om te bouwen. Die is groot genoeg, maar er ligt nog geen vloer dus je kunt er niet overheen lopen, en zou een raam moeten worden geplaatst, het dak is al wel geisoleerd maar nu kijk je tegen plastic aan en ook de muren moeten worden afgewerkt.
Ik zou deze werken graag willen combineren met de aanleg van een stenen terras in de tuin, dan is alles in één klap gedaan.
Ik kan die werken zelf niet uitvoeren, daar heb ik geen tijd voor. Ik heb amper tijd om de werken op te volgen. Heeft iemand hier ervaring mee? Kan dezelfde aannemer beide werken uitvoeren?
Alvast bedankt voor tips.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van rikdevreese
10/01/2014 - 14:51

Ik zou niet aanraden dat één aannemer beide werken uitvoert, beide zijn aparte specialiteiten. Je koopt je biefstuk toch ook niet bij een bakker? De meeste werken aan de zolder kan je door een schrijnwerker/dakwerker laten uitvoeren, maar je zal toch ook een electricien, verwarmingsinstallateur, "plakker" en schilder nodig hebben als je het allemaal door professionals wil laten uitvoeren. Er zijn bureaus die gespecialiseerd zijn in coördinatie van dergelijke werken, of je kan ook een architect inschakelen hiervoor.

Afhankelijk van de ruimte die je hebt rond je woning kan het zijn dat de mensen die aan je zolder aan het werken zijn en de terraslegger mekaar voor de voeten lopen. Dus ik zou eerst het ene doen, en dan het andere.

afbeelding van AntonLaenen
11/01/2014 - 12:19

Wij hebben onze zolder een tijdje geleden ook ingericht maar wij hebben redelijk wat werk zelf gedaan. Bij ons viel dit goed mee maar er kruipt idd wel wat tijd in.

Wij hebben op de houten draagbalken van de zoldervloer 2 lagen osb platen gelegd, de muren en plafond afgewerkt met gyproc en een elektriciteitsleiding gelegd en dan heb je het voornaamste al. Met al dat plaatwerk gaat dat redelijk snel vooruit. Daarna is het alleen nog afwerken. Je mag er echter wel enkele week-endjes voor rekenen, en die tijd zouden wij nu ook niet meer hebben.

afbeelding van Slimboy
23/01/2014 - 17:31

Een zolder ombouwen, daar kun je ongelooflijk veel plaats mee creeren ! Wij hebben dat ook gedaan, is echt super !! Niet om een bureau van te maken, maar wij hebben de ganse zolder om laten toveren in een slaapkamer en een grote speelruimte. Ons huis is langwerpig, en de zolder is dus niet superbreed, maar wel heel lang. De trap komt ongeveer op 1/3 boven. Direct links hebben we dan een kamer gemaakt voor de 2 kinderen, met een wand en een deur. Die kamer is ook in 2, maar dat hebben we eerder met de meubelen gedaan. De dochter slaapt links, de zoon rechts, en de kasten maken de separatie daar. De kamer is niet super groot, maar dat hoefde ook niet, de rest is allemaal speelkamer. Omdat het dak scheef is totaan de vloer, kun je daar natuurlijk serieus je hoofd stoten. Daarom hebben we aan beide kanten allemaal lage kastjes geplaatst. Daardoor is er nog onzichtbare bergruimte achter de kastjes, en stoot je je hoofd niet meer. Uit alle kastjes hebben we de achterkant gehaald, zodat je overal aan die ruimte daarachter kunt komen. Langs de kant van de trap staat een grote eettafel van Ikea. Deze is opengeschoven voor 6 personen. En daarachter is er allemaal vloer ... en vloer ... heerlijk om te spelen ! We hebben kortharig tapijt gelegt zodat het niet onaangenaam is op de vloer, en om te puzzelen kun je natuurlijk aan tafel gaan zitten. Het grappige is dat we allemaal tijd boven doorbrengen sinds we de zolder hebben ingericht.

Wat de verbouwing van de zolder zelf betreft, moest er natuurlijk een wandje worden geplaatst met een deur voor de separatie van de slaapkamer, en we hebben twee grote veluxramen laten zetten. Tegelijkertijd hebben we ook de tuin laten aanleggen met een terras en een tuinhuis, maar wij hebben het niet zelf gedaan. We hebben alles uitbesteed.

Wij hebben dat dan gedaan met een firma, die de werken niet zelf uitvoert, maar die ervoor zorgt dat er vakmensen voor komen opdraven. En zij hebben de verschillende werken opgevolgd. Ik moet zeggen, dat was echt super. Mijn vrouw en ik werken allebei, en dan is er gewoon geen tijd om dat allemaal zelf op te volgen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.