Zelf zonnepanelen maken bij de KWB | Ecobouwers.be

U bent hier

Zelf zonnepanelen maken bij de KWB

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van mtts-57
04/06/2007 - 00:25

De KWB, de christelijke werknemersbeweging, richt cursussen in om zelf zonnepanelen te leren maken. De beweging wil zo iets doen aan de hoge kostprijs van de panelen voor kleine en middelgrote inkomens.

Meer info: http://www.vrtnieuws.net/cm/vrtnieuws.net/nieuws/binnenland/070603_zonnepanelenkwb

Misschien iets voor de handige harry's op dit forum?

7 Reacties

Reacties

afbeelding van guido-13
05/06/2007 - 08:27

er bestaat een eenvoudiger systeem om zelf panelen te maken en nog heelwat goedkoper en eenvoudiger, maar het is reeds geruime tijd in de handel, ik weet niet als het mag gekopieerd worden, als ik het merk mag vernoemen ?

afbeelding van geertvangoethem
05/06/2007 - 10:03

Guido,

Wat houd u tegen om iets te noemen waar iedereen beter van kan worden?

Zolang het maar geen gemaskeerde sluikreclame is. Maar dat is het niet denk ik, anders had je het gewoon gepost...

Mvg,

Geert

afbeelding van guido-13
05/06/2007 - 10:44

ik heb in der tijd (1999)solio pannelen gekocht, zelf geplaast, zelf ingewerkt in dak,als ik geweten had dat het zo eenvoudig was, had ik ze volledig zelf gemaakt, ik kon toen weleenswaar niet braseren, nu wel, volgens mij is dat enkel het moeilijkste, de rest kun je heel gemakelijk zelf doen, in 1975 hadden wij reeds een zelfgebouwde zonnecollector van 2,5 m² bij mijn ouders geplaatst, ongeveer het zelfde systeem, waar we 150 liter water mee verwarmden, dit heeft toen nog een hele tijd gedraaid met een aqariumpompje, hebben dit later vervangen door een kleine circulatiepomp.

afbeelding van paul-11
05/06/2007 - 12:22

in Duitsland bestaan er een clubje van zelfbouwers, voor hun leden tegen kostprijs bouwen ze hun eigen panelen. TEgen een tiende vande kostprijs, stellen ze.

google eens met selbstbau en solar...

Goed initiatief, lijkt me dat meer dat kunnen.

afbeelding van guido-13
05/06/2007 - 13:20

Ik ben bezig met een nieuw project bij een vriend van me, gaan binnen kort aan de slag, ik ben nog enkel op zoek naar de juiste verf, al de rest is zo goed als kan in kannen & kruiken.

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/06/2007 - 13:21
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

@Guido
>>er bestaat een eenvoudiger systeem om zelf panelen te maken en nog heelwat goedkoper en eenvoudiger, maar het is reeds geruime tijd in de handel, ik weet niet als het mag gekopieerd worden, als ik het merk mag vernoemen

http://www.bondbeterleefmilieu.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&thread=1093636663&st=20

Ik vind, dat, als je echt content bent van iets dat je dat perfect van de daken kunt uitroepen (in tegenstelling van wat de 'zelfstandigen' op dit forum ook beweren).

Als het echt zo is dat zelfbouwen tot maar tien % kost van een normale aankoop, dan mag het technisch resultaat eventueel ook wel ietske minder zijn.

Bovendien, op die manier, zijn zonnepanelen geen kers op de taart meer, maar een eersterangs-oplossing.

dacht ik toch.
willy

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.