zelf warmtewisselaar maken | Ecobouwers.be

U bent hier

zelf warmtewisselaar maken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van deguy
30/12/2010 - 12:44

hallo iedereen,

graag even jullie mening over het volgende:
Sinds een aantal jaar hebben we een veranda aan ons huis laten bijbouwen en toen heb ik er een radiator ingeplaatst voor in de winter. maar echt veel effect had deze niet en dus heb ik er ook nog een houtvuur ingeplaatst. maar nu was ik aan het denken of het niet mogelijk zou zijn om rond de pijpleiding van de schouw een koperen spiraal te wikkelen en deze dan aantesluiten op de cv om zo minder water te moeten opwarmen met de mazoutketel.
nu heb ik wel al gelezen op het internet dat je er moet voor zorgen dat de pijpleiding niet te veel afkoelt. Want anders zou je er wel eens kunnen voor zorgen dat de schouw dichtslibt en je een schouwbrand kan veroorzaken. maar doordat de schouw maar een 3-tal meter is denk ik dat het echter wel te doen is.
nog een ander probleem kan zijn dat er stoom ontstaat in je leidingen als je geen circulatie hebt maar dit denk ik te kunnen verhelpen met een overdrukventiel.
ben ik nog iets belangerijk vergeten of is dit hele idee niet haalbaar?
graag jullie mening.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van stefan-14
30/12/2010 - 15:55

niet haalbaar (op deze manier) is meest deftige antwoord op deze

 

veranda : onding om te gebruiken, te verwarmen

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.